Matt Fiddes 1999 és 2009 között volt a testőre a 12 éve elhunyt popsztárnak, akivel ezalatt közeli barátokká is váltak. A 42 éves férfi most cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy az énekes gyerekeket molesztált volna.

„Tudom, hogy a dokumentumfilm azt sugallta, hogy Michael Jackson bűnös, de ezek az állítások hamisak. Semmi sem támasztja alá a filmben elhangzottakat. Soha nem szegődtem volna egy olyan ember mellé, aki ilyen szörnyűségeket művel. Nekem hat gyermekem van, és egy szervezetet irányítok, amelyhez 120 ezer gyerek tartozik. Michael Jackson kiválóan manipulálta a médiát, sajnos ez a halála után visszaütött, mert nem tudta megvédeni magát” – nyilatkozta a biztonsági szakértő a Dailystarnak.

A sztárénekes Jacksont 2003 végén hétrendbeli gyermekmolesztálással és kétrendbeli kiskorúak bódításával vádolták meg a Santa Barbara-i hatóságok. Az énekes tagadott, és ártatlannak vallotta magát.

A tárgyalás 2005 januártól májusig tartott, a világsztár végig tagadta a vádakat, és ártatlannak vallotta magát. Végül 2005. június 13-án Jacksont felmentették a vádak alól. A világhíres énekes-dalszerző 2009-ben hunyt el.