A koronavírus-járvány nem várt változásokat hozott Straub Dezső életében is. Sokak szerint a Vidám Színpad nélküle elképzelhetetlen lenne, pedig úgy tűnik, ez a szomorú jövő. Barátja, a néhai Böröndi Tamás tragikus halála után minden kapcsolata megszakadt a színházzal és az egykori igazgató özvegyét, Götz Annát se éri el.

Évek óta készült

„A Vidám Színpad sorsa egyelőre bizonytalanná vált, az örökösöktől függünk. Még évekkel ezelőtt kitaláltam egy B tervet az ilyen váratlan esetekre, ami most kapóra is jött. A Vidám Színpadról visszamaradt pár neves kollégámmal megreformáltuk a kabaré-előadásokat, és a jelen helyzethez igazodva adjuk elő őket. Úgymond a közönséghez igazodunk, mivel védettségi igazolvány hiányában kevesebben tudják látogatni az előadásokat. Megrendelhetik a kis mobil előadásainkat, függetlenül attól, hányan ülnek a nézőtéren, hiszen az önálló esttől kezdve egy nagyobb produkcióig, minden van a tárházunkban” – mesélte a Jászai Mari-díjas színész, aki többek között Nyertes Zsuzsával, és fiával is együttműködik az új mobilszínházban.

(Fotó : Metropol/MG)

Bevétel nélkül

A művész döntése teljesen érthető, ugyanis a Vidám Színpad, úgy tűnik, jövő tavaszig nem nyitja meg a kapuit, ami a színészek számára is komoly bevételkiesést jelent, ugyanis a teátrumnak otthont adó Eurocentert felújítják.

Mindent megteszünk, hogy a megújult épületben megújult formában, új repertoárral indulhasson újra a Vidám Színpad. A készülő új előadásainkról folyamatosan hírt fogunk adni, bízva a mielőbbi személyes élményekben is – olvasható a társulat honlapján.

Várják a halak

Ha Straub nem dolgozik, akkor bizony a Balaton partján pihen, ehhez a programhoz pedig megtalálta a megfelelő partnereket is. Unokáival rengeteg időt tölt, ráadásul a pihenésen kívül még egy közös program is összeköti őket.

A családban mindenki horgászik, így megvan nyárra a program. Az unokáimat is megfertőztem ezzel, már nekik is van saját pecabotjuk és felszerelésük, hogy együtt tudjunk vadászni a pontyokra, amiket természetesen utána visszaengedünk a vízbe.