Katalin hercegnének szembe kell néznie azzal a fájdalmas ténnyel, hogy mindhárom gyermeke felelős lesz a monarchia jövőjének biztosításáért. György herceg mellett Sarolta hercegnőnek és Lajos hercegnek is osztoznia kell ezen a terhen.

Fotó: AFP

A királyi család tagjának lenni nem olyan könnyű, mint azt sokan hinnék. Gondoljunk csak Katalinra, aki a kötelezettségei mellett a világ egyik leghíresebb nője, így állandóan jó példát kell mutatnia, és persze három gyermeket nevelnie. Utóbbit úgy kell kiviteleznie, hogy tudja, egyiküknek sem lehet átlagos, normális gyermekkora. Míg más gyerkőcök naiv csodálattal tekintenek a világra, addig az ő csemetéiknek szinte kőbe van vésve az útjuk, a jövőjük. Az idő előrehaladtával pedig egyre nagyobb nyomásnak lesznek kitéve…

Már nem olyan távoli a feladat

Ahogy II. Erzsébet királynő egyre kevesebb megjelenést vállal a kora miatt, úgy nehezedik több teher a fiatalabbakra. Tovább sürgeti a feladatok felosztását Harry és családjának költözése és az András herceg körül kialakult botrány sem kedvez a fiatalságnak. A találgatások szerint esély sincs arra, hogy Sarolta vagy Lajos hasonló döntést hozzon, mint Harry. Ők az egyetlenek, akik György hercegnek igazán a segítségére lehetnek, még akkor is, ha nehéznek vagy nem kívánatosnak tartják majd a feladatokat. Ezt persze Katalin és Vilmos is jól tudja, így már most ebben a szellemben igyekeznek nevelni gyerekeiket. Abból az ártatlan találgatásból, hogy mik lesznek, ha felnőnek, nem igazán vehetik ki részüket.