Soltész Rezső is megkapta a koronavírus elleni védőoltást. A 75 éves énekes nagyon várta már, hogy őt is beoltsák, hiszen több mint másfél éve szigorú szabályok szerint él, most pedig felcsillant számára is a remény, hogy lassan talán visszatérhet az élet a régi kerékvágásba. Ennek ellenére továbbra is odafigyel, maszkot hord, és betartja a korlátozásokat, amíg a helyzet úgy kívánja.

Szerintem az elsők között regisztráltam az oltásra, amit meg is kaptam már. Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, a tűszúrást is alig éreztem. Nagyon örülök neki, hogy túl vagyok rajta, egy kicsit szabadabbnak is érzem magam. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem figyelek oda innentől kezdve. A továbbiakban is hordani fogom a maszkot, és minden szabályt betartok” – kezdte lapunknak Soltész Rezső, aki már nagyon várja, hogy újra színpadra állhasson, hiszen közel másfél évet hagyott ki. Ebben a járvány mellett közrejátszott a betegsége is, szívproblémái miatt döntött úgy, hogy egy időre visszavonul. Most azonban már egyre bizakodóbb, reméli legkésőbb májusban, ha helyzet is engedi, visszatérhet.

„Nagyon szeretnék újra találkozni a közönséggel, de ez persze elsősorban most nem rajtam múlik. Májusra már van lekötve egy fellépésem, sőt onnantól kezdve szinte tele van a naptáram. Csak reménykedni tudok, hogy ez így is marad, és nem kényszerülünk arra, hogy ismét lemondjuk őket. Próbálok optimista maradni, hiszek abban, hogy a világ kezd meggyógyulni” – fogalmazott a 75 éves énekes, aki a felszabadult szabadidejét most zeneszerzéssel tölti.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt