12 millió fontos adócsalással vádolják Shakirát, ráadásul a spanyol ügyészség 19 millió font pénzbírságot is követel a 45 éves énekesnőtől, miután a vádirat szerint úgy tett, mintha külföldön élne, és offshore cégekbe mentette a vagyonát, hogy ne kelljen adóznia.

Ez abban az időszakban történt, 2012 és 2014 között, amikor Shakira Gerard Pique labdarúgóval élt, aki Barcelonában él és játszik, és akivel nemrég jelentették be szakításukat.

A kolumbiai születésű kétgyermekes anya elutasította a peren kívüli megegyezést, amely a jogsértés beismerését jelentette volna – írja a Daily Mail a cikkében.

Shakira szóvivője elmondta: „Shakira mindig is együttműködött és betartotta a törvényeket, kifogástalan magatartást tanúsítva magánszemélyként és adófizetőként, és hűségesen követte a PriceWaterhouse Coopers, egy tekintélyes és világszerte elismert adócég tanácsát.Sajnos a spanyol adóhivatal, amely minden második pert elveszít adófizetőivel, továbbra is megsérti jogait, és újabb alaptalan ügyet folytat. Shakira biztos abban, hogy a bírósági eljárás végére bebizonyosodik az ártatlansága.„