A királyi család tagjainak a vérében van a különféle sportágak szeretete, több sportoló is kikerült már a famíliából, és szinte nincs olyan rangos brit sportesemény, amelynél ne ülne a lelátón a nézők soraiban II. Erzsébet valamelyik rokona. Vilmos, Katalin és a gyerekeik is rendszeresen buzdítják a nemzeti válogatottakat, legutóbb Sarolta hercegnő kísérte el a szüleit a Nemzetközösségi Játékok „Szuper Vasárnap” névre keresztelt sportnapjára, ahol az is kiderült, hogy a kislány az édesanyjához hasonlóan erősen érdeklődik a hoki iránt – írja a Mirror.

Fotó: AFP

Saroltáék eredményesen szurkoltak az angol csapatnak, ugyanis a női hokisok 3-1-es győzelmet arattak az indiai válogatott felett. A mérkőzés annyira lenyűgözte a hétéves hercegnőt, hogy még a lelátón bejelentette a szüleinek: ő is szeretne hokizni. Az esemény szervezői ezt követően természetesen lehetőséget biztosítottak Saroltának a sportág kipróbálására, és a bennfentesek szerint nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a királynő dédunokája hokiütőt fogott a kezébe. Ezt még valószínűbbé teszi az a tény, hogy Katalin is nagyon szeret hokizni, ha teheti, szívesen csatlakozik amatőr hokicsapatokhoz egy-egy mérkőzésre.

A verseny szervezői szerint generációs hatása is lehet annak, ha Sarolta aktívabban elkezd a hokival foglalkozni: a kis hercegnő ugyanis nagyon népszerű a britek körében, és ha a vele nagyjából egyidős gyerekek azt látják, a hercegnő hokizik, ők is szívesen követik a példáját, új lendületet adva a sportágnak.