A világon milliók rajonganak Harry Potter történetéért. Kívülről tudják a filmeket, kisujjból rázzák ki a varázsigéket, és persze sem a teljes tanári kar, sem az osztályok tanulói neveinek felidézése nem okoz különösebben gondot.

Még a varázsvilág nem annyira kiművelt tudói is tisztában vannak azzal, hogy a Roxfort igazgatóhelyettesét McGalagony professzornak hívják. Azt már azonban kevesen tudják, hogy a professzort alakító, egyébként idén 88. életévét betöltő Dame Margaret Natalie Smith vagy ahogyan mindenki ismeri Maggie Smith ötszörös nagymama.

Csak mellesleg jegyezzük meg, hogy a színésznő, aki az 50-es években kezdte karrierjét igencsak dögös nő volt fiatalon. Hatalmas őzikeszemeivel minden férfit levett a lábáról. Korábban hat alkalommal jelölték Oscar-díjra, ebből kétszer ő vihette haza az aranyszobrocskát.

Fotó: Getty Images

A színésznő kétszer ment férjhez, először a szintén színész Robert Stephenshez, akitől két fia született: 1967-ben Chris Larkin, 1969-ben Toby Stephens.

A házasság nem tartott sokáig, még válása évében, 1975-ben ment feleségül a drámaíró Beverly Crosshoz. Ebből a házasságból nem született gyermek és a férfi 1998-as haláláig tartott a frigy. Maggie Smith mostanra ötszörös nagymama, Toby Stephans-nek három gyereke született, Eli 2007-ben, Tallulah 2009-ben, Kura pedig 2010-ben látta meg a napvilágot. Chris Larkin pedig kétszeres apuka, lánya, Daisy 2006-ban, fia, Nathaniel 2008-ban született.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Larkin (@chris_larkin001) által megosztott bejegyzés

A fotón a 14 éves Nathaniel

Mi más lehetne történetünk csattanója, mint az, hogy McGalagony professzor mindkét fia természetesen színész lett.