A Bors megtudta: rendhagyó tárgyalásra készül a bíróság az elrabolt és nagy valószínűséggel meggyilkolt valóságshow-szereplő ügyében. Annál a stégnél akarnak tárgyalást, ahol a vádirat szerint B. László megszabadult Fanni holttestétől, s vízbe dobta.

Nyomozás

Döbbenetes fordulatra készül a fővárosi bíróság VV Fanni gyilkossági ügyében, s a magyar igazságszolgáltatásban eddig szinte sosem látott, teljesen rendhagyó módszerrel élnének: helyszíni tárgyalási napot terveznek. A lap megtudta, hogy dr. Farkas Gabriella bírónő vezetésével a vád, a védelem, a vádlott B. László részvételével az ítélethozatal előtti, utolsó tárgyalási napok egyikét nem a Fővárosi Törvényszék épületében, hanem ott akarja megtartani, ahol a nyomozati dokumentációk alapján a vádlott nagy valószínűséggel megszabadult Novozánszki Fanni holttestétől.

VV Fanni ügye évek óta húzódik (Fotó: Bors)

– Jövő héten és májusban is várható még tárgyalási nap, s tervben van egy helyszíni tárgyalás is. Szalkszentmártonnál, a régi kompkikötő közelében, annál a stégnél, ahol nagy valószínűséggel a vádlott vízbe dobta a sértett holttestét – árulta el lapnak a Novozánszki család jogi képviselőjének helyettese, dr. Lichy Gábor.

S mintha csak egy vérfagyasztó krimi képkockái elevenednének meg előttünk, amikor arra gondolunk, hogy az ügyvivők összegyűlnek az elhagyatott stégnél, hogy ott faggassák a feltételezett gyilkost a történtekről. A stégnél, amit az amerikai titkosszolgálat, az FBI emberei műhold alapján mértek be még 2018-ban, s amelyről a nyomozás vezetője, Szamosi Csaba is úgy véli: a legjobb pont a vízbe dobásra, ha valaki azt akarja, hogy sose kerüljön elő egy holttest.

Hogy ez a nem mindennapi tárgyalás vajon mit hoz ki a vádlottból, nem tudni, de egy biztos, a helyszínen jó esély van rá, hogy kiderül, járt-e a szóban forgó stégnél, és ha igen, s valóban bűnös, akkor vajon három és fél év után elmondja-e mi történt.

B. Lászlót gyanúsítják (Fotó: Bors)

A védelmet még nem értesítették és nem is hallottunk erről a felvetésről, bizalmas információ lehet, de természetesen állunk elébe – reagált a helyszíni tárgyalás eshetőségére dr. Bálint Roland védőügyvéd.

Perdöntő lehet a DNS

A hétfői tárgyalási napon egyébként Novozánszki Fanni gyilkossági ügye a celeblánytól származó DNS-ek körül felmerült kérdések tisztázásával folytatódott. A genetikus szakértők fenntartották és megerősítették szakvéleményüket, miszerint a vádlott bérelt kocsijában talált kötélen Fanni vére, a vádlott mosógépében pedig Fanni hajszála található. A Novozánszki család jogi képviselőjének helyettese, dr. Lichy Gábor szerint fontos mérföldkő az ügyben, hogy most már semmi kétség nem fér hozzá, hogy az eltűnt celeblánytól származnak a vérnyomok, s úgy becsüli, még idén ítélet születhet az ügyben.

– Ritka egy gyilkossági ügy kapcsán, hogy nincs holttest, s ilyenkor nem egyszerű feladat bebizonyítani és emberölés miatt elítélni valakit, ám ez esetben sok – de ami még fontosabb – számottevő és súlyos bizonyíték áll rendelkezésre a vádlott ellen – mondta a Borsnak dr. Lichy, aki szerint ősszel elsőfokú ítélet várható az ügyben.

A váddal ellentétben a védelem viszont beazonosítatlan nyomokról beszélt a tárgyalás után.

A legfontosabb bűnjel egy hajszál volt, amit az ügyfelem mosógépében találtak, s ami egyértelműen a sértett hajszála. Ezt mi eddig sem tagadtuk, hiszen B. László az ölében vitte le Fannit a garázsba, és rákerülhetett a hajszál a ruhájára. A minták, amikről a genetikusok a mai napon nyilatkoztak, továbbra sem tisztázottak és beazonosítatlanok. Érdemi eredményt a tanúk meghallgatása hozott volna – tette hozzá B. László védője.

A Bors megtudta, hogy a szakértők mellett három tanút idézett be a bíróság hétfőre, köztük VV Fanni két barátnőjét, S. Fannit és B. Erikát, ám a vírushelyzetre való tekintettel dr. Farkas Gabriella bírónő engedélyezte a távolmaradásukat, lévén S. Fanni időközben kismama lett. Így a két barátnő meghallgatása tolódik, ahogy annak a tanúnak a meghallgatása is, aki korábban azt állította, hogy Novozánszki Fanni az eltűnésének másnapján fodrásznál járt.

Mint tudott, Novozánszki Fanniról több mint három éve nincs hír, és a rendőrség szerint 99 százalék, hogy megölték. Az utolsó képkockákat egy lépcsőházi kamera rögzítette a celeblányról, akit B. László öntudatlan állapotban, az ölében cipelt a mélygarázsba, s a kocsija hátsó ülésére tett. A vádlott állítja, nem ölte meg Fannit, sőt egy barátnő hívására segíteni érkezett a lakására, s átadta őt két ismeretlen férfinak. Máig rejtély, pontosan mi történhetett VV Fannival, de a nyomozók kötelet és vérnyomokat is találtak a vádlott autójában, melynek GPS-jelei a mélygarázsból való kihajtás után Budapest–Siófok közötti mozgást jeleztek. De hiába a Duna, az erdők, a Szalkszentmártoni bányatavak többszöri átfésülése, semmi nem hozott eredményt. Mintha a föld nyelte volna el az egykori valóság­show-szereplőt…