RETRO RÁDIÓ

Rendhagyó eljárás: a vízparton folytatódhat VV Fanni gyilkossági ügye





Szalkszentmártonnál, annál a stégnél folytatódhat a tárgyalás, ahol a feltételezések szerint megszabadultak a villalakó holttestétől.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.13.
nyomozás

A Bors megtudta: rendhagyó tárgyalásra készül a bíróság az elrabolt és nagy valószínűséggel meggyilkolt valóságshow-szereplő ügyében. Annál a stégnél akarnak tárgyalást, ahol a vádirat szerint B. László megszabadult Fanni holttestétől, s vízbe dobta.

Nyomozás

Döbbenetes fordulatra készül a fővárosi bíróság VV Fanni gyilkossági ügyében, s a magyar igazságszolgáltatásban eddig szinte sosem látott, teljesen rendhagyó módszerrel élnének: helyszíni tárgyalási napot terveznek. A lap megtudta, hogy dr. Farkas Gabriella bírónő vezetésével a vád, a védelem, a vádlott B. László részvételével az ítélethozatal előtti, utolsó tárgyalási napok egyikét nem a Fővárosi Törvényszék épületében, hanem ott akarja megtartani, ahol a nyomozati dokumentációk alapján a vádlott nagy valószínűséggel megszabadult Novozánszki Fanni holttestétől.

VV Fanni ügye évek óta húzódik (Fotó: Bors)

– Jövő héten és májusban is várható még tárgyalási nap, s tervben van egy helyszíni tárgyalás is. Szalkszentmártonnál, a régi kompkikötő közelében, annál a stégnél, ahol nagy valószínűséggel a vádlott vízbe dobta a sértett holttestét – árulta el lapnak a Novozánszki család jogi képviselőjének helyettese, dr. Lichy Gábor.

S mintha csak egy vérfagyasztó krimi képkockái elevenednének meg előttünk, amikor arra gondolunk, hogy az ügyvivők összegyűlnek az elhagyatott stégnél, hogy ott faggassák a feltételezett gyilkost a történtekről. A stégnél, amit az amerikai titkosszolgálat, az FBI emberei műhold alapján mértek be még 2018-ban, s amelyről a nyomozás vezetője, Szamosi Csaba is úgy véli: a legjobb pont a vízbe dobásra, ha valaki azt akarja, hogy sose kerüljön elő egy holttest.

Hogy ez a nem mindennapi tárgyalás vajon mit hoz ki a vádlottból, nem tudni, de egy biztos, a helyszínen jó esély van rá, hogy kiderül, járt-e a szóban forgó stégnél, és ha igen, s valóban bűnös, akkor vajon három és fél év után elmondja-e mi történt.

B. Lászlót gyanúsítják (Fotó: Bors)

A védelmet még nem értesítették és nem is hallottunk erről a felvetésről, bizalmas információ lehet, de természetesen állunk elébe – reagált a helyszíni tárgyalás eshetőségére dr. Bálint Roland védőügyvéd.

Perdöntő lehet a DNS

A hétfői tárgyalási napon egyébként Novozánszki Fanni gyilkossági ügye a celeblánytól származó DNS-ek körül felmerült kérdések tisztázásával folytatódott. A genetikus szakértők fenntartották és megerősítették szakvéleményüket, miszerint a vádlott bérelt kocsijában talált kötélen Fanni vére, a vádlott mosógépében pedig Fanni hajszála található. A Novozánszki család jogi képviselőjének helyettese, dr. Lichy Gábor szerint fontos mérföldkő az ügyben, hogy most már semmi kétség nem fér hozzá, hogy az eltűnt celeblánytól származnak a vérnyomok, s úgy becsüli, még idén ítélet születhet az ügyben.

– Ritka egy gyilkossági ügy kapcsán, hogy nincs holttest, s ilyenkor nem egyszerű feladat bebizonyítani és emberölés miatt elítélni valakit, ám ez esetben sok – de ami még fontosabb – számottevő és súlyos bizonyíték áll rendelkezésre a vádlott ellen – mondta a Borsnak dr. Lichy, aki szerint ősszel elsőfokú ítélet várható az ügyben.

A váddal ellentétben a védelem viszont beazonosítatlan nyomokról beszélt a tárgyalás után.

A legfontosabb bűnjel egy hajszál volt, amit az ügyfelem mosógépében találtak, s ami egyértelműen a sértett hajszála. Ezt mi eddig sem tagadtuk, hiszen B. László az ölében vitte le Fannit a garázsba, és rákerülhetett a hajszál a ruhájára. A minták, amikről a genetikusok a mai napon nyilatkoztak, továbbra sem tisztázottak és beazonosítatlanok. Érdemi eredményt a tanúk meghallgatása hozott volna – tette hozzá B. László védője.

A Bors megtudta, hogy a szakértők mellett három tanút idézett be a bíróság hétfőre, köztük VV Fanni két barátnőjét, S. Fannit és B. Erikát, ám a vírushelyzetre való tekintettel dr. Farkas Gabriella bírónő engedélyezte a távolmaradásukat, lévén S. Fanni időközben kismama lett. Így a két barátnő meghallgatása tolódik, ahogy annak a tanúnak a meghallgatása is, aki korábban azt állította, hogy Novozánszki Fanni az eltűnésének másnapján fodrásznál járt.

Mint tudott, Novozánszki Fanniról több mint három éve nincs hír, és a rendőrség szerint 99 százalék, hogy megölték. Az utolsó képkockákat egy lépcsőházi kamera rögzítette a celeblányról, akit B. László öntudatlan állapotban, az ölében cipelt a mélygarázsba, s a kocsija hátsó ülésére tett. A vádlott állítja, nem ölte meg Fannit, sőt egy barátnő hívására segíteni érkezett a lakására, s átadta őt két ismeretlen férfinak. Máig rejtély, pontosan mi történhetett VV Fannival, de a nyomozók kötelet és vérnyomokat is találtak a vádlott autójában, melynek GPS-jelei a mélygarázsból való kihajtás után Budapest–Siófok közötti mozgást jeleztek. De hiába a Duna, az erdők, a Szalkszentmártoni bányatavak többszöri átfésülése, semmi nem hozott eredményt. Mintha a föld nyelte volna el az egykori valóság­show-szereplőt…





Ezeket olvastad már?
Balesetet szenvedett a Marvel-filmek sztárja: súlyosan megsérült, rajongói nagyon aggódnak

Balesetet szenvedett a Marvel-filmek sztárja: súlyosan megsérült, rajongói nagyon aggódnak

„Megszakad a szívem” – kegyetlen dolgot tett a családjával Meghan Markle

„Megszakad a szívem” – kegyetlen dolgot tett a családjával Meghan Markle

„Szeretném a hátralévő éveimet egészségesen tölteni, sokáig itt lenni” – Kökény Attila 49 éves lett, elárulta, mi nyújt neki vigaszt

„Szeretném a hátralévő éveimet egészségesen tölteni, sokáig itt lenni” – Kökény Attila 49 éves lett, elárulta, mi nyújt neki vigaszt

Hoppá! Rúdtánc közben kapták le háromgyerekes magyar színésznőt, mindene kilátszott

Hoppá! Rúdtánc közben kapták le háromgyerekes magyar színésznőt, mindene kilátszott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás