Elképesztő világrekordra készül Sinka Zsolt, a szentesi erőművész. Popey egy 300 tonnás utasszállítót fog még idén elhúzni, amire hetek óta készül. De mivel itthon nincs olyan nagy gép, ezért másképp edz. Tegnap például 3 egymáshoz kapcsolt kamiont húzott el a fogával bemelegítésként. Újabb rekordkísérletét a helyszínen is rengetegen izgulták végig – számolt be a Bors.

Popey ezzel a produkcióval csak bemelegített, célja az, hogy egy 300 tonnás utasszállítót húzzon el a fogával Fotó: Bors

A szurkolók mellett ott volt a családja és a masszőre is. A nem mindennapi mutatvány nem várt izgalmakkal kezdődött, először nem érkezett meg a megrendelt speciális cipő, majd a kamionok automata féke kapcsolt be rossz­kor.

Nem indult könnyen, de végül sikerült 17,3 méteren elhúznom a szerelvényt – mondta a kísérlet után a Bors­nak Popey. – A megrendelt speckó cipő híján az edzésre használt lábbelim elkopott a kísérlet alatt. De ennyi baj legyen, ez a húzás nagyon fontos „bemelegítés” volt a repülős világrekord előtt, és boldog vagyok, hogy sikerült. A felkészülésemben két masszőr segít, Kiss Attila a nyakamat, az állkapcsomat tartja karban, míg a húgom, Petra a nyirokrendszeremet. A fogorvos szerint egy ilyen mutatvány olyan, mint egy fogszabályozás, csak gyorsabb. Jelentem, egy fogam se sérült, de azért elmegyek megnézetni a héten – viccelődött Zsolt.

Fotó: Bors

A Terminátor várja Amerikában

A Bors megírta: Arnold Schwarzenegger egy ideje nyomon követi Popey és lánya rekordkísérleteit. Pár hete személyesen gratulált Dottinak, aki a világsztár 2700 kilós autóját húzta el foggal. A világrekord annyira lenyűgözte a Terminátort, hogy meghívta a családot amerikai birtokára, ahol Popey egy tankot húz majd el.