Pokorny Lia vezetésével debütál a Finom Balaton!





Mi kerül a tányérra a kedvenc balatoni éttermünkben? Hol szedik, hogyan sütik-főzik, amíg a pincér leteszi elénk? Honnan indult a hely, és miként látja önmagát a tulajdonos? (X)



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.07.29.
filmsorozat

Pokorny Lia három népszerű balatoni étterem konyhájába állt be több napra, hogy a pult másik oldaláról is megismerje és megmutassa mindazt, ami a kedvenc helyünk asztala mellől nem látszik. Debütál a Finom Balaton, a MOL Nagyon Balaton gasztró filmsorozata.

Papok Borozója, Kővirág, Kistücsök – három közkedvelt, elismert balatoni étterem erős balatoni kötődéssel, a terítéken helyi termelők boraival, sajtjaival és kenyerével. Mindhárom étterem része a Balaton legjavát összegyűjtő Best of Balaton programnak, és mindháromról számtalan cikk, poszt, instagramos ételfotó született már. Pokorny Lia színésznő a most debütáló Finom Balaton kisfilmekben olyan szemszögből mutatja be ezeket a helyeket, ahonnan még kevésszer láttuk: a pult túloldaláról, az erdőkből, szőlőkből és pincékből.

Forrás: Finom Balaton!

Pokorny Lia felköti a Papok Borozója, a Kővirág és a Kistücsök kötényét, süt, főz, gombát szed, hajtást válogat, felszolgál és közben kérdez. Az éttermek tulajdonosai, szakácsai, a bort, sajtot szállító termelők pedig elmesélik, hogy miért kezdték el, miért szeretik, mi az erősségük és a gyengeségük. Az epizódok mindegyike egy-egy vacsoraesttel zárul, ahol a MOL Nagyon Balaton fellépői, Hangácsi Márton, Saya Noé és Odett lépnek fel.

Pokorny Liának a főzés szeretetén túl az éttermek mögött álló arcok, karakterek jelentették a legfőbb inspirációt

Szeretek főzni, finomakat enni, szeretem felfedezni ezt az országot, szeretem a Balatont és környékét. És szeretem azokat az embereket, akik képesek teremteni és váltani, változtatni, új utakat keresni - és szüntelenül a minőségre törekedni, harmóniában a környezettel, a természettel. Szeretem bennük, hogy tudják, mit hoztak létre, mégis alázattal kezelik a sikert, mert kemény munka van mögöttük, de előttük is, amiben nem lehet megállni, hátradőlni! Mindezt a legmagátólértetődőbb természetességgel kezelik. Mert hogy is lehetne máshogy? Ebben a sorozatban csupa ilyen emberrel találkoztam, akiknek fantasztikus volt a közelében lenni. Körüllengi őket a titok, az erő, a bölcsesség és a szerénység. Ők a főszereplők, mégis azt érzem, hogy háttérben maradnak, mert számukra az a fontos, amit létrehoztak, és hogy ezt átadhassák nekünk”.

Fotó: Finom Balaton!

Nem az ismert gasztró sztorikat akartuk pár percben felvillantani, hanem hozzá akartunk lassulni az éttermekhez, több napig együtt lenni, enni-főzni velük, megérteni valamit a működésükből, a lelkükből. Ezért lettek a kisfilmek is 45 perc hosszúak” – mondta el a Finom Balaton sorozat rendezője, Könyves Dina, aki Pokorny Liával együtt valóban több napot töltött el mindegyik helyszínen. A sorozat ötletgazdái és producerei a MOL Nagyon Balaton alapítói, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán.

A Finom Balaton a balatonszőlősi Papok Borozójával debütál Július 28-án

A MOL Nagyon Balaton youtube-csatornáján látható kisfilmből megismerhetjük az éttermet vezető Papp családot, a Tekeresvölgyi sajtokat, a ház borát készítő Szabó és Fia pincészetet, a mangóízű retket és az üknagymama szekrényének új életét. A köveskáli Kővirág étterem sztorija augusztus 11-én, a balatonszemesi Kistücsök éttermet bemutató rész augusztus 25-én érkezik. (X)

A Finom Balaton a balatonszőlősi Papok Borozójával debütáló részét itt tekintheti meg!





Ezeket olvastad már?
„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Nem akármilyen bevonulást tervez az esküvőre Somhegyi Krisztián

Nem akármilyen bevonulást tervez az esküvőre Somhegyi Krisztián

Állatok sokasága pusztult el a divatért: börtönbüntetésre ítélték a dívát

Állatok sokasága pusztult el a divatért: börtönbüntetésre ítélték a dívát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás