Mindketten érett fejjel vágtak bele a második házasságukba; tudták, hogy mire vállalkoznak. Tisztában voltak azokkal a kihívásokkal is, amelyek egy hosszú távú elköteleződésben előjöhetnek – ezeket kellő humorérzékkel vállalták már az esküvőjük napján is! Így nem tartanak attól, hogy a megszokás, az ellaposodás veszélyezteti a szövetségüket, mert tudatosan felkészültek a mindennapok buktatóira.

Tudtuk, hogy egy házasság maga a »lehetetlen küldetés«, ezért is választottuk viccből a Mission Impossible című film zenéjét, konkrétan arra vonultunk be a házasságkötő terembe” – mondta Pikali Gerda mosolyogva a Hot!-nak. – „Az igazi kihívások csak ezután kezdődnek, és hiába nagyon jó a kapcsolatunk, nap mint nap odafigyelünk egymásra. Ez a második és egyben az utolsó házasságom, nem tervezek többet, hisz sok munka van benne” – tette hozzá.

„Minden este kiülünk a teraszra beszélgetni”

A színésznő szerint a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk egy hosszú kapcsolatban, az az, ha úgy fekszünk le, hogy meg sem kérdeztük a párunktól, hogy van, hogy telt a napja.

„Éppen egy olyan darabot próbálok, ahol egy feleséget játszom, aki úgy érzi, hogy a férje elhanyagolja, csak a munkába temetkezik. Ezért úgy dönt, hogy elhagyja a férjét, és magára fókuszál. A feleség negyvennél kezdődik című darab, amit augusztusban mutatunk be a Fórum Színház előadásában, humorosan dolgozza fel ezt a sokakat érintő problémát. A férjemet Beleznay Endre alakítja, és olyan csodálatos kollégák játszanak még a darabban, mint Gregor Bernadett, Németh Kristóf és Magyar Attila. Ami bennünket illet Karcsival, az egymás iránt érzett szerelmen túl tudatosan vigyázunk a kapcsolatunkra. Például nagy hangsúlyt fektetünk a kommunikációra. Minden este kiülünk a teraszra beszélgetni, akkor is, ha fáradtak vagyunk. Szánunk időt arra, hogy együtt elkészítsük a vacsorát, és elmondjuk, hogy kivel mi történt aznap – mesélte őszintén.

Ha szeretnéd tudni, hogy Pikali Gerda és Rékasi Károly hogyan tartják életben a tüzet a kapcsolatukban, akkor olvasd el a Hot! magazin szerdán megjelenő lapszámában.