Esti koktél – ideje egy kicsit lazulni

Stílustörés? Korántsem. A francia sanzonok a revük és a burleszk táncvilágát idézik, de a kortárs tánc szabadon áramló, korlátok nélküli gesztusrendszerével is jól párosítható. Az ének, a zene és a tánc most egyaránt a szerelemről, a vidámságról és a koktélról szól.

Czigány Judit és Reider Péter képzeletbeli szerelmi történetében fontos szerepet kap a kortárs tánc Fotó: PR-Evolution

A PR-Evolution új csapatának 6 táncosa (3 lány és 3 fiú) Nemes Zsófia kreációjában és Nemes Nóra, a Dolce Vita érzést megidéző jelmezeiben a szerelem, az elszakadás és az újra egymásra találás történetét táncolja el, de hát ez az élet, amely szerelem nélkül olyan mint egy koktél jég és szirup nélkül. Az előadás július 19.-én, hétfőn 20:30-kor lesz a Nemzeti Táncszínház TáncParkjában.

Piaf és Karády dalokkal a szerelemről

A francia sanzonokat Czigány Judit és Reider Péter adja elő élő zenei kísérettel és Mester Dávid szerkesztésében, melyből nem hiányzik Edith Piaf két örökzöldje a Padam és A szerelem himnusza. A magyar kínálatot korának kedvelt sanzonja, a Gyűlölöm a vadvirágos rétet című Karády Katalin dal reprezentálja sok más egyéb meglepetés mellett.

„Az alapgondolat az volt, hogy nagyon szerettünk volna egy olyan előadást színpadra állítani, amely szórakoztató, könnyed, akár szélsőséges érzelmekben is gazdag és erre a sanzonok világa remek alapot ad.” – mondta Nemes Zsófia.

Az érzelmek mozdulatai

„Noha nincs vaskos története az eladásnak, de azért egy laza dramaturgiai szövetbe azért beleszőjük két énekesünk Czigány Judit és Reider Péter képzeletbeli szerelmi történetét, amely nem nélkülözi a konfliktusokat, az összeveszést, a szétválást és a végzet irányította kibékülést, ahogy az a sanzonok lírai, igényes költői szövegeiben is írva van. Nagyon izgalmas számomra, hogy miképp lehet belecsempészni ebbe a világba olyan kis színpadképeket, jeleneteket, amelyeket a kortárstánc tud, olyan hangulatokat, amelyeket ez a műfaj tesz hozzá. A sanzonok dallamvilága viszi magával a testet, a mozdulatokat.”