Pelé a pályafutása csúcsán kihasználta, hogy a hírneve miatt a lábai előtt hevertek a nők – vallotta be a háromszoros világbajnok, 80 éves egykori brazil futballista. Igazából a mai napig nem tudja, mennyi gyereke született az egyéjszakás kalandjaiból – számolt be a Ripost.

A Netflixnek készült dokumentumfilmből a The Sun közölt részleteket. „Őszintén szólva, volt néhány olyan kapcsolatom, amiből gyermek született, és csak évekkel később értesültem róla.” – mondta Pelé.

Pelé háromszor nősült, hivatalosan hét gyermeket kötnek a nevéhez. Közülük öten az első két házasságából születtek. A brazil focista 1968-ban összejött a házvezetőnőjével, akitől egy lánya született. A bíróság kimondta, hogy ő az apa, de a „Fekete Gyöngyszem” nem ismerte el. Aztán egy újságírónővel is összehoztak egy lányt.

„Minden barátnőmnek és feleségemnek elmondtam, hogy hűtlen vagyok. Soha nem hazudoztam. Játékosként nagyon népszerű voltam a hölgyek körében, előfordult, hogy az ajtón sem tudtam kimenni, annyian vártak rám.”

Pelé 16 évesen kezdte profi karrierjét a Santos csapatában, ahol csaknem két évtizeden át játszott. 1958-ban, 17 évesen, minden idők legfiatalabbjaként nyerte első világbajnokságát Brazília színeiben, ezt a rekordot még mindig tartja. 1962-ben és 1970-ben is vb-címet szerzett, ő az egyetlen, aki három világbajnoki aranyérmet nyert.

Pelé az utóbbi években csak kerekesszékben tudott megjelenni a nyilvánosság előtt, többször kórházba került vese- és prosztataproblémákkal.