A kellemetlen titkokra egy nemrég megjelent könyv hívta fel a figyelmet – írja a Daily Mail. A How to Save a Life: The Inside Story of Grey’s Anatomy című kötet, amelyet Lynette Rice írt, a kórházas sorozat elmúlt 16 évéről szól, és az írónő – a show-n dolgozó, ám nevük elhallgatását kérő munkatársakkal készített interjúi nyomán – részletesen kitér benne arra is, hogy pontosan miért írták ki olyan váratlanul Dempsey karakterét.

Bár a színész korábban azt állította, az ok, hogy más projektekben szeretett volna közreműködni s azért hagyja ott a sorozatot, most kiderült, hogy nem ez állhatott a háttérben: kollégái szerint szörnyen viselkedett velük.

Voltak problémák, de nincs szó szexuális zaklatásról. Dempseynek valahogy mindig sikerült terrorizálnia a forgatást, a stábtagok közül többen is poszttraumás stressztől szenvedtek miatta. Ő volt McCsábító, a tökéletes férfi, tisztában is volt azzal, hogy mekkora hatalma van a stábtagok felett, és hogy akármikor leállíthatja a munkálatokat, az emberek pedig féltek tőle. A csatorna és a stúdió próbált beszélni vele, rendet akartak teremteni. De ő már addigra lemondott a sorozatról, nem volt kedve mindennap bejönni és dolgozni. Shonda Rhimesszal folyton egymás torkának estek– magyarázta James D. Parriott, a sorozat egyik producere.

Mint kiderült, Dempseynek a sorozatbéli partnerével, Ellen Pompeóval is akadt konfliktusa a férfi borzalmas hozzáállása miatt.

A Daily Mail arról is ír, hogy bár a sorozatkészítők minden megpróbáltak, hogy Dempseyt megtarthassák, még azt is, hogy Washingtonban forgatnak vele, hogy ne kelljen a kollégákkal találkoznia, de végül úgy döntöttek, hogy nem éri meg a sok hűhó, a férfi túl durván bánt a kollégákkal.