Megkapta az első koronavírus elleni vakcinát Pásztor Erzsi. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő már nagyon várta, hogy megkaphassa a vakcinát, amire az első között regisztrált postai úton.

Minden rendben

Az ország Janka nénije örömmel mesélte a Metropolnak, hogy az első oltásnál minden a legnagyobb rendben ment.

„Nem éreztem mellékhatásokat. Nagyon örülök, hogy megkaptam az oltást, hiszen régóta vártam már erre. A Honvédkórházban oltottak, mert pollenallergiám van, így nem volt mindegy, melyik oltóanyagot kapom. A második adagot jövő héten adják be nekem.”

Fotó: Bors/Knap Zoltán

Marad a maszk

A színésznő ennek ellenére nem veszi félvállról a védekezést a járvány alatt.

„Egyelőre úgy érzem, hogy mindez nem fog nagy mértékben változtatni a mindennapjaimon. Ugyanúgy hordom a maszkot és a védőkesztyűt, ha elmegyek valahova, és a rendszeres fertőtlenítés sem marad el. Jobb elővigyázatosnak lenni, ezért én továbbra is betartok minden óvintézkedést, amit szívből ajánlok mindenkinek” – mondta lapunknak.

Várja a munka

A népszerű színésznő nem örülne, ha az enyhítések rögtön bekövetkeznének: ő a fokozatosságot részesítené előnyben, szerinte az óvatos visszatérés a megszokott életünkbe biztonságosabb, mint rögtön megszüntetni minden szabályt.

„Nagyon hiányzik a színpad, és remélem, nyáron visszatérhetek a közönséghez! Viszont jobb lenne, ha ez tényleg akkor következne be, amikor már nincs félelemérzetünk és valóban legyőztük a vírust. Tervbe van véve, hogy a decemberben elmaradt Fergeteges látogatás című darab bemutatóját nyáron pótolnánk be az Egervári Várkastély szabadtéri színpadán. Az én drága direktorasszonyom, Darvasi Ilona azt szeretné, ha egy másik darabban is játszanék, de egyelőre nem mondtam rá se igent, sem nemet. Én már hetvenéves korom óta nem tervezek előre! Nem tudhatom, mit hoz a holnap, éppen ezért nem is szeretek nagyon előre gondolkodni. Inkább csak reménykedem, hogy újra színpadra állhatok, biztonságban!”