Egyre nehezebben viseli lelkileg a családja hiányát Pásztor Erzsi. A színésznő csupán telefonon tudja tartani a kapcsolatot az Olaszországban élő lányával Henriette-tel és unokáival, akiket hosszú hónapok óta nem látott. Európa déli részén – az első hullámhoz hasonlóan – elképesztően súlyos a koronavírus-járvány okozta helyzet, ugyanis naponta 400-500 halottról szólnak a hírek. Pásztor lánya a vírus egyik olasz gócpontjának számító Como-i tó környékén él és dolgozik egy pszichiátriai betegeket gondozó intézet vezetőjeként.

Fotó: Metropol/SzabolcsLászló

Ez maga a pokol, megöl az aggodalom. Itthon is egyre súlyosabb a helyzet, de ott leírhatatlan állapotok vannak. A lányom most otthon van táppénzen, mert korábbi gerinc- és egyéb ortopéd műtétei miatt a kora téli időszakban elképesztő fájdalmai vannak. Persze nem maradhat hosszú ideig otthon és hamarosan vissza kell térnie az intézetbe, amitől már most rettegek. Nagyon szigorúak az olaszok, csak papírral járatnak vásárolni az emberek, annyira nagy a baj- mesélte a színésznő, aki az otthona magányában várja a járvány végét.

Fotó: TV2

Egész nap itthon vagyok, mostanában annyit mozgok, hogy fel-le sétálgatok a hatodik emeletről és nem használom a liftet. Maximum hetente egyszer megyek ki elintézni a bevásárlást, a barátaimat már nem tudom mióta nem láttam, telefonon élem az életemet – fűzte hozzá szomorúan.