A Sztárban sztár leszek! zsűrijében hétről hétre ifjú tehetségek életét egyengeti Pápai Joci, de nem felejti, hogy néhány éve még szó szerint a saját megélhetéséért küzdött. Az énekes eltöltött egy éjszakát a Life TV péntek este 10-kor adásba kerülő Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban, ahol betekintést engedett élete azon részébe, amiről eddig csak keveset tudtak – számolt be a Bors.

„A lóvé csak harmadrendű dolog volt”

Joci elmesélte Hajdú Péternek, hogy szerény körülmények között nőtt fel Tatán, így a pénznek sosem volt számára jelentősége, még ha időnként egyik napról a másikra is éltek.

Ha éreztem is, hogy nem volt pénzünk gyerekkoromban, nem érdekelt, mert nem voltunk pénzorientáltak. Van három testvérem, és a szüleimnek a lóvé csak egy harmadrendű dolog volt, családi egységben voltunk, ez hatalmas erőt adott számunkra. Sosem estünk pánikba, úgy voltunk vele, a jóisten ad holnapra, és mindig adott is – kezdte vallomását Joci, akinek későbbi felnőtt életében sem volt könnyebb az élete.

„Felhívtam Caramelt, hogy kikapcsolják a villanyt”

Miután megnősült, újabb nehézségekkel kellett szembenéznie. Megesett, hogy Carameltől kért anyagi segítséget, akivel a Megasztár című műsorban barátkozott össze még 2005-ben.

Volt, hogy nem tudtuk befizetni a villanyszámlát és kikapcsolták az áramot – az az időszak már keményebb volt. Felhívtam Caramelt, mondtam neki, figyelj, öcskös, kikapcsolták a villanyt, nem tudok kihez fordulni. Ő és Majka az a két ember az életemben, akikkel nem anyagi szálon kötődünk össze. Az, hogy én ma itt ülök nálad, kifejezetten a családomnak, a Majorosnak, a Caramelnek köszönhetem – folytatta Hajdú Péternek.

„Amikor jött a második gyerekünk, felugrott a törlesztőrészletünk” (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

„Jött a papír, hogy elárverezik a házunkat”

Joci akkor még nem gondolta, hogy a 2008-as gazdasági válság következtében nehezebb körülmények közé fog kerülni. Nem felejti azokat az időket, amikor törlesztőrészlete olyan magasra emelkedett, hogy ha szülei nem támogatják, az utcára került volna a családjával.

Amikor jött a második gyerekünk, felugrott a törlesztőrészletünk. Nem akartam fizetni, bementem a végrehajtóhoz, és azt mondtam, van két autóm, amit nem fogok tudni fizetni, most itt hagyom a kulcsokat, vigyétek el, csináljatok vele, amit akartok, nem vagyok hajlandó ezzel foglalkozni – emlékezett vissza. – Amikor a feleségemnek 7-8 hónapos terhesen már nagy hasa volt, jött a közjegyző által kiküldött hivatalos papír, hogy elárverezik a házunkat. Így is történt.

Egy kis időre visszamentünk a szülőkhöz, utána bejött egy üzlet, megint építtettünk egy házat, ami sokkal jobb volt, mint amiben addig laktunk. Az egész élet ilyen, egy hullámvasút, és nem is adok ennek annyi jelentőséget, mint talán mások – mesélte a Sztárban sztár leszek! mestere.

„Megyek Hollandiába hegeszteni”

Joci hosszú utat járt be, mire sikeres énekesként végre számontartották. Az utolsó esélyt 2017-ben adta magának, amikor megírta az Origo című dalát, mellyel végül Magyarországot képviselhette az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Azt mondtam akkor Caramelnek, amikor elkezdtük a klipet forgatni, ez az utolsó, ha nem jön be, megyek Hollandiába hegeszteni. Abbahagytam volna a zenélést, mert sok csalódást okozott addigra, és azt éreztem, ha bármit csinálok, az csak jobb lehet. Korábban megfogadtam, ha az életemben egyszer sikeres leszek, az anyagi részét másképp fogom meg – mondta.