December 27-én, azaz vasárnap este indul a TV2 vadiúj, teljes egészében magyar fejlesztésű napi sorozata, a Doktor Balaton, amit már most a magyar Dallasként emlegetnek. A címszereplő szívtipró dokit Mészáros András formálja meg, aki bár a magánéletben nem az orvostudományok mestere, bizony vele is előfordult már, hogy egy vészhelyzetben segítenie kellett valakin.

„Évekkel ezelőtt az akkori barátnőmmel mentünk valahova, az igazsághoz hozzátartozik, hogy éppen veszekedtünk. Ő egyet lépett, majd teljesen váratlanul összeesett. Ott feküdt a földön, kiabált, sírt. Én először azt hittem, hogy ez nem több egy hisztinél, vagy valami női praktikánál, még kicsit haragudtam is rá. Majd megláttam, hogy hátrafelé áll a lábfeje. Nagyon megijedtem” – kezdte a Ripostnak a színész, aki a nagy ijedtség ellenére azonnal cselekedett. Néhány gyors mozdulattal visszafordította a sérült végtagot, azonban ennek nem örült mindenki.

„A röntgenfelvételt készítő szakember nagyon megdicsért, azt mondta, nagyon ügyes vagyok, hogy ennyire képben voltam. Az orvos viszont leszidott, hiszen kockázatos vállalkozás volt, amit tettem. Hivatalosan az lett volna a legjobb megoldás, hogy azonnal hívom a mentőt, én pedig nem nyúlok hozzá a lábához, de úgy éreztem a pillanat hevében, hogy cselekednem kell” – tette hozzá.

Mészáros András

Fotó: TV2