Olasz férje oldalán is igazi magyarnak tartja magát Gyovai Helén. A magyar blogger évek óta vezeti Olaszmamma nevű blogját, ami alapján könyvet is írt, Hogyan lettem olasz mamma? Címmel, ahol a mindennapjairól, az olasz szokásokról és természetesen a gyermeknevelésről is ír.

magyar blogger

Fotó: olaszmamma.com

– Egy kooprodukciós gyermek édesanyja vagyok, boldog feleség, és tökéletesen beilleszkedtem új hazámba, ám a szíve mélyén magyar vagyok, és az is maradok. Éppen ez a kettősség segít abban, hogy a hazai olvasók számára a lehető legérdekesebben, szemléletesen írjak Olaszország csodáiról és arról, amit a külső szemlélő csak szeretne látni – mesélte Helén, aki a Metropolnak elárulta, hogyan őrzi a magyarságát 10 éves gyermekének.

Máris hatalmas az érdeklődés a könyv iránt Fotó: olaszmamma.com

Az olasz és a magyar ünnepek nem nagyon térnek el, így nincs nehéz dolgunk, de például a Mikulás itt nincs, mi viszont minden évben ugyanúgy várjuk a Télapót, mint otthon. Sőt, a helyi magyarok gyerekeinek minden évben én szervezek egy ünnepséget. A gyerekem természetesen tud magyarul, ez számomra egyértelmű volt. Ahogy az is, hogy a magyar gyökereit is ismerje meg, ebben sokat segít, hogy körülbelül 4 éves kora óta minden nyáron egy hónapot a szüleimnél tölt Magyarországon.