Hosszú évekig veszélyben volt az élete Növényi Norbertnek. Az olimpiai bajnok birkózó maffiatörténetbe illő életutat tudhat maga mögött, amiről ma este a Life TV sikerműsorában, az Összezárva Hajdú Péterrelben mesél.

Bajos cimbora

– Csináltuk az első vagyonvédelmi Kft.-t, aminek több más sportolóval együtt a tagja voltam. Nagyon sokan meghaltak már ebből a társaságból, többek között Seres Zoli is, akit lelőttek – árulta el Hajdú Péter legnagyobb meglepetésére Növényi Norbert.

Kalandos életet tudhat maga mögött Növényi Norbert

Kalandos életet tudhat maga mögött Növényi Norbert (Fotó: Life TV)

Kivégzések az éjszakában

Seres Zoltán neve a kilencvenes évek sötét, alvilági háborúkkal teli korszakából lehet ismerős mindenkinek. A vállalkozót 1999-ben, a nyílt utcán ölték meg, a vád szerint Portik Tamás volt a felbujtó. Serest csaknem ugyanazzal a módszerrel végezték ki, mint egy évvel korábban Fenyő János médiacézárt. Ismeretlenek biciklivel az autója mellé hajtottak, majd gépfegyverrel nyitottak rá tüzet. Most kiderült, hogy Seres gyerekkori jóbarátja volt Növényi Norbertnek.

Életveszélyben volt

– Vagány srác volt, de egy KRESZ-büntetése sem volt soha! Diszkókban portázott, de nem volt bűnöző. Amikor voltak ezek a robbantgatások, lövöldözések, az én diszkómba is bejöttek fegyveres alakok. Megvárták, amíg elmegyek, bementek gépfegyverekkel, és akkor ijesztgették az öcsémet. Ezután rendeltem Amerikából egy golyóálló mellényt és ezután egy éven keresztül abban jártam mindenhova! Nagyon vad volt az az időszak, mindenhol robbantgattak és lövöldöztek – mondta el Norbert, akinek végül öt-hat év után a hatóság záratta be a diszkóját kettős könyvelés és zárjegy nélküli italok miatt.