Árpa Attila, ha legközelebb bűnösnek vallja magát, olcsón megúszhatja. A színésznek kedden kellett volna megjelennie a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében, de csak Attila ügyvédje jelent meg.

A Blikk információi szerint, a társtettesként forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolt színészt egy filmes munka szólította el, így a távolmaradása igazolt volt.

Igazoltan vagyok távol a tárgyalásról, szerepelek egy nemzetközi sorozatban, és a forgatásra való tekintettel engedélyt kaptam, hogy távol maradjak. Minden felmerülő kérdésre az ügyvédem tud választ adni” – mondta a lapnak Árpa Attila.

A színész ügyvédje sem volt bőbeszédűbb, ő arra hivatkozott, hogy ügyfelétől nem kapott felhatalmazást arra, hogy nyilatkozzon.

Mint ismeretes Árpa Attila otthonában még 2019- ben tartottak razziát a rendőrök, ahol éppen egy társasággal kártyázott a kertben. A hatóságok tudták mit kerestek és meg is találták a kokaint.

„A másodrendű vádlott, Árpa Attila rendszeres kokainvásárló volt 2018-tól. Ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt, hogy a vendégek kívánsága szerint rendelkezésre álljon kokain. Árpa Attila saját és ismerősei részére vásárolt alkalmaként, 0,7–3,5 g közötti mennyiséget, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozó hatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket” – áll a vádiratban. Árpa ugyan korábbi nyilatkozataiban tagadta, hogy valaha köze lett volna bármilyen kábítószerhez, a vád szerint bűnös és akár két év szabadságvesztéssel is sújtható.

Az ügyészség úgy döntött, hogy amennyiben a soron következő előkészítő ülésen a váddal megegyezően bűnösnek vallja magát, 1 év 10 hónap börtönbüntetést kap, melynek végrehajtását 4 évre felfüggesztik, vagyis nem kell börtönbe vonulnia.