Az énekesnő Pakisztánban találkozott Kaavannal, az ázsiai elefántbikával, ami 35 évig élt fogságban az Iszlámábádi Marghazar állatkertben. Az állat, miután 2012-ben elveszített társát, teljen magányossá vált, és egyre jobban szenvedett a szörnyű tartási körülmények és a társtalanság miatt. Az állatorvosok szerint az elefánt teljesen belebetegedett sorsába.

Cher annyira megsajnálta „a világ legmagányosabb elefántjaként” elhíresült állatot, hogy még a pakisztáni miniszerelnököt is felkereste, hogy segítsen a szörnyű körülmények között raboskodó Kaavan kiszabadításában.

Sikerült elérnie, hogy az állatot, amit gondozói nemcsak súlyosan elhanyagolták, hanem kínzóeszközökkel kényszerítettek koldulásra és arra, hogy különféle cirkuszi produkciókkal szórakoztassa a látogatókat, kiszabadíthassa. Közreműködésének hatására ráadásul a bíróság elrendelte az állatkert bezárását és azt is, hogy az összes ott fogva tartott állatot megfelelő körülmények között helyezzék el.

Cher egy kambodzsai természetvédelmi területen talált csodálatos életteret Kavaanak, és már csak az állat sikeres áttelepítésén dolgozik. Az énekesnő a Twitteren osztotta meg az örömhírt rajongóival, valamint egy rövid videót Kaavanról, és arra kéri rajongóit, hogy támogassák az elefánt mielőbbi átköltöztetését a 25 hektáros elefántparadicsomba.