Ma délután közép-európai idő szerint 16 órai kezdettel vesz a család végső búcsút a 99 éves korában elhunyt Fülöp hercegtől. A temetésen a koronavírus következményeként bevezetett korlátozások miatt csak harmincan vehetnek részt, de az eseményt a televíziókban is közvetíteni fogják. A legnagyobb érdeklődés azonban nem a koporsót, és nem is a gyászoló királynőt övezi – hanem Vilmos és Harry herceget, akik talán végre békét kötnek nagyapjuk temetésén.

 

(Photo by Toby Melville / POOL / AFP)

A királyi családhoz közelálló források szerint mindkét testvérben megvan a szándék, hogy a temetést követően ismét több időt töltsenek együtt családként. Ennek ellenére a koporsó két ellentétes oldalára osztották be őket a temetés szervezői, mintha attól tartanának, hogy ebben a gyászos pillanatban is előtörnének az utóbbi évek ellentétei. A két testvér közel egy éve nem találkozott, mióta Harry váratlanul az Amerikai Egyesült Államokba költözött feleségével, Meghannal, és fiúkkal, Archie-val. A viszonyt a sussex-i hercegi pár néhány kritikus nyilatkozata még inkább elmérgesítette, az Oprah Winfrey-nek adott interjú pedig olaj volt a tűzre.

Fülöp halálhíre hallatán azonban Harry herceg, amilyen gyorsan csak tudott, hazautazott. A szigorú szabályok miatt a mai napig még karanténban volt frogmore-i otthonában, de a temetésen már biztonságosan részt tud venni – írja a Metro.

A belső források szerint a testvérek is úgy vélik, II. Erzsébetet most mindenben támogatniuk kell, ezért nem is akarják a vitákkal még inkább elkeseríteni gyászoló nagymamájukat. Sőt, sokan abban bíznak, hogy az egykor legendásan szoros viszonyt ápoló testvérek végre elsimítanak minden nézeteltérést, és újra támogatni fogják egymást és a családtagjaikat.