RETRO RÁDIÓ

Így ünnepel Milák Kristóf és családja a történelmi tette után





Milák Kristóf csodás ajándékkal köszöntötte szüleit, akik a kétszáz méteres pillangóúszás döntője után találkozhattak fiukkal, és borulhattak egymás nyakába. Milák Kristóf arany­éremmel és egy fantasztikus világcsúccsal lepte meg szüleit, akik a diadal napján harminckettedik házassági évfordulójukat ünnepelték.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.23.
hatalmas ünneplés

Bevett szokás a Milák családban, hogy a nagy versenyek előtt nem igazán találkoznak egymással a szülők és Kristóf. Mivel, ahogy az édesapa fogalmazott, ő csak ugatja az úszást, mint kutya a holdat, neki és feleségének mindössze a szurkolás marad – írja a Bors.

Kimondhatatlan érzés volt számunkra is, ahogy Kristófot fogadta a közönség. Most is beleborzongok, amikor megláttam a fiam arcát, amikor odalépett a rajtkőhöz – emlékezett vissza a Borsnak a finálé előtti pillanatokra Milák Mihály.

Rezzenéstelen ábrázattal jött, egy mosoly, egy apró grimasz sem volt az arcán, kicsit meg is ijedtem. De aztán a pillangó repülni kezdet, és szárnyalt egészen a világ tetejéig.

Milák Mihály szemébe könnyek szöktek, amikor Kristófot magához ölelhette a díjkiosztó után a színfalak mögött. A mama is törölgette a könnyeit, és a mindig kőkemény Kristófnak is megcsillant valami a szemében.

Az jutott az eszembe, hogy tessék, nézzék meg, ő a mi fiunk – folytatta a büszke papa. – Szavakkal jószerivel ki nem mondható, amit éreztem. Eufóriában voltam az úszása alatt és akkor is, amikor végre magamhoz ölelhettem Kristófot.

Mihály és felesége, Ildikó nem tagadta, hogy a világraszóló eredmény után, még másnap délelőtt sem tudták feldolgozni azt az élményt, amivel Kristóf megajándékozta őket azon a csodálatos estén.

Szerintem Kristóf biztosan nem tudta, hogy milyen különleges nap a június 21. – mondta a Borsnak Mihály. – Igaz, neki nem is kell tudnia, hogy ezen a napon vettem feleségül Ildikót. Ha jól számolom, akkor pontosan 32 évvel ezelőtt. Ugye jól emlékszem? – kérte felesége megerősítését Mihály.

Sokáig nem örvendezhetett együtt a boldogságban úszó Milák família, hiszen Kristófra még vár egy nem akármilyen fel­adat, a százméteres pillangó.

– Gigászok csatája lesz, az biztos – jelentette ki a Borsnak Mihály.

– Kristófon látom, hiszen azért ismerem annyira a fiamat, hogy kihegyezi magát a számra, és már nagyon várja, hogy Caeleb Dressel ellen úszhasson. Persze az amerikai is készül Kristóf ellen, mert tudja, valaminek történnie kell péntek este. Történjen bármi, az biztos, ha egyszer végre hazakerül, akkor terülj, terülj asztalkámmal és ha nem is kétszáz, de legalább száz palacsintával várjuk – célzott valamire az édesapa.

Óvodásként kezdte

5 és fél évesen kezdte az úszást az olimpiai bajnok. De mivel Érden, ahol laktak, akkor még nem volt 25 méteres medence, édesanyja négy és fél éven át Százhalombattára hordta át minden nap. Anyagilag is megterhelő volt az állandó ingázás, ám a srác annyira szerette az úszást, hogy a szülők áldoztak rá a családi költségvetésből.

Az edzők

A kezdetekkor nagyon sokat segített Egerszegi Klára – az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina testvére – mondhatni, hogy ő fedezte fel Kristófot. Egerszegi Klárától Plagányi Zsolt (Cseh László első és utolsó edzője – a szerk.) vette át Milákot, tőle került Selmeci Attilához, akivel olimpiai bajnok lett, most pedig Virth Balázs és csapata segíti a felkészülését.

Sós Csaba megmondta

A szövetségi kapitány hetekkel ezelőtt kijelentette, Milák bármikor úszhat világcsúcsot. Sőt, a kétszázas győzelem után hangsúlyozta, Dressel Milákra, Milák pedig Dresselre készül, és ebből a gigászi csatából még világcsúcs is születhet.

Szívinfarktus

Az olimpiai és világbajnok elmondta, hogy a felkészülés alatt többször is attól félt, hogy edzője, Virth Balázs szívrohamot kap. Szerencsére legyőzték a betegségeket, a sérüléseket és az edző–versenyző kapcsolatának köszönhetően még egy nem túl sikeres felkészülés is világbajnoki aranyat és világcsúcsot hozott.





Ezeket olvastad már?
Első gyermekét várja a Next Top Model Hungary sztárja – fotó!

Első gyermekét várja a Next Top Model Hungary sztárja – fotó!

Ez a véleményük a Delta digitális műsorvezetőjéről a hús-vér kollégáinak

Ez a véleményük a Delta digitális műsorvezetőjéről a hús-vér kollégáinak

Metzker Viki mellbimbója utat tör magának

Metzker Viki mellbimbója utat tör magának

Lékai-Kiss Ramóna sosem volt még ilyen szexi: aprócska, párducmintás bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Lékai-Kiss Ramóna sosem volt még ilyen szexi: aprócska, párducmintás bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás