Kevés színésznő mondhatja el, hogy közel 50 éve csúcson van, a magánélete botrányoktól mentes, több mint 40 éve boldog házasságban él és 4 gyermeke van. Ez bizony Meryl Streep, aki ma ünnepli 72. születésnapját. A kortalan díva azonban súlyos titkot őriz a lelke mélyén, ugyanis a pályája elején elvesztette élete első szerelmét.

Hollywood királynője 72 éves lett (Fotó: Getty Images)

Első látásra

Meryl 1976-ban forgatta Robert De Niro társaságában a Szarvasvadász című filmet. Az egyik kisebb szerepben az ismert karakterszínész, a Golden Globe-jelölt John Cazale volt látható. A felvételek alatt a két művész azonnal egymásba szeretett, és szinte elválaszthatatlanok lettek, sülve-főve együtt voltak, és a hollywoodi sztárvilág azt hitte, új álompár született

Isten végez

A sors azonban közbeszólt, ugyanis a bimbózó románc közepette Johnnál tüdőrákot diagnosztizáltak. Meryl lemondta a munkáit, hogy a párját ápolja, akinek a csontjában is találtak áttéteket. A menthetetlen színész 1978-ban, 42 évesen hunyt el a gyilkos kórban. Cazale elvesztése mély letargiába taszította Streepet, sokak szerint ebből a tragédiából merítkezett a Kramer kontra Kramer és a Sophie választása című filmeknél, melyekért Oscar-díjat kapott.

Meryl és John Cazale a Szarvasvadász forgatásán (Fotó: Getty Images)

Szerelmes szobrász

Mély gyásza nemcsak szakmai sikereket, hanem egy évvel később szerelmet is hozott számára, ugyanis akkor ismerkedett meg a tehetséges szobrászművésszel, Don Gummerrel. Még abban az évben egybekeltek, és azóta 4 lányuk is született. Az eltelt 42 év őket igazolta, szerelmük minden vihart kibírt, de sokan a mai napig állítják, Meryl élete nagy szerelme valójában Cazale volt.

Férjével, Donnal 42 éve élnek boldog házasságban (Fotó: Getty Images)

5 dolog, amit nem tudtál Meryl Streepről

  • Az egyetem alatt pincérként és gépírónőként kereste a kenyerét.
  • Eredetileg ő lett volna az Alien című film főszereplője, de helyette barátnőjét, Sigourney Weavert kérték fel a szerepre.
  • Huszonegyszer jelölték Oscar-díjra, ezzel minden színészi rekordot megdöntve. Ebből háromszor nyerte meg a díjat: a Kramer kontra Kramel, Sophie választása és A Vaslady című filmekért.
  • Mindent belead a szerepeibe: A szív dallamai című filmhez nyolc hét alatt tanult meg hegedülni.
  • Koltai Lajos Este című filmjében együtt szerepelt lányával, Mamie Gummerrel.