Ahogy arról a Ripost beszámolt, hosszú betegség után, szombaton elhunyt a Dancing with the Stars világ­sztárjának édesanyja. Hétfőn egy közleményből derült ki, hogy az asszony egy ideje már rákkal küzdött. Norma Utrera állapota javult a kemoterápiás kezeléstől az előtt, hogy Gabriela Spanic hazánkba érkezett, de az asszony szervezete végül feladta a küzdelmet. Vasárnap már el is temették.

Általában nehéz megmondani, hogy pontosan mi okozhatja a halálos betegséget, de az asszony múltjában akad egy aggasztó történet… Annak idején bejárta a világsajtót a hír, hogy Gabriela Spanicot és családját hosszú hónapokon át mérgezte a házvezetőnője. María Celeste Fernández ammónium-szulfátot, vagyis műtrágyát kevert Gaby, a kisfia és a velük élő testvére, Patricia, valamint az unokahúga és az édesanyja ételébe. A színésznő végül olyan rosszul lett a kemikáliától, hogy kórházba került, ahol hamar kiderült, hogy szándékos mérgezés áldozata lett.

Gaby ma már nem szívesen beszél a történtekről, de a Ripostnak korábban annyit elárult, hogy bár az alkalmazottat 8 év börtönre ítélték, ennél jóval többet szánt volna az asszonynak, hiszen nem sokon múlott az életük.

Azért csak nyolcat kapott, mert a bíróság csak azt látta bizonyítottnak, hogy engem mérgezett hosszú időn át, holott a családom több tagjával is ezt tette. A kisfiam másfél éves volt akkor. Nem tudják elképzelni, mennyit szenvedtünk – mondta korábban az Origónak.

Mivel Norma asszony is kapott az ételbe-italba kevert méregből, nem kizárt, hogy ennek szerepe volt a betegsége kialakulásában. A Ripost erről kérdezte dr. Zacher Gábor toxikológust.

Az ammónium-szulfát okozhat daganatos megbetegedést a szervezetben. Ugyanakkor a kórkép ismerete nélkül nem lehet kijelenteni, hogy a mérgezés vezetett a rához – mondta a portál kérdésére a toxikológus.

A lap megkereste az Országos Onkológiai Intézetet is, akik válaszukban az Egészségügyi Világszervezet álláspontját fogalmazták meg. „A WHO osztályozása szerint az ammónium-szulfát rákkeltő hatás alapján 2. kategóriába sorolt, ami feltehetően (de nem bizonyítottan) rákkeltő anyag besorolást jelent” – írta válaszában az intézmény sajtóosztálya. Ennek értelmében könnyen lehet, hogy Gabriela Spanic édesanyja talán ma is élhetne, ha tíz évvel ezelőtt nem alkalmazzák azt a pszichopata nőt, aki a család halálát akarta…