Ahogy megírtuk, a színművész búcsúztatása pénteken 14.30-kor lesz a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában a katolikus egyház szertartása szerint.

Haumann Péter Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas érdemes művész, a nemzet színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje csillaggal kitüntetett színész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Paloznak község díszpolgára május 28-án, 81 éves korában hunyt el.

A Bors információi szerint a búcsúztatón csak a meghívottak vehetnek részt, természetesen Haumann Péter egykori művésztársai is tiszteletüket teszik majd. Így Bodrogi Gyula is, aki úgy nyilatkozott a lapnak: számára egyre megterhelőbb temetésre járni.

A művész lánya, Haumann Petra a Borsnak elmondta:

Bodrogi Gyula is ott lesz, aki azt mondta, számára egyre megterhelőbbek és nehezebbek ezek az események.

Nagyon nem szeretem, sőt… Borzasztóan utálom a temetéseket” – kezdte Borsnak a művész. „Egyszerűen hihetetlen számomra és szorongással tölt el, hogy minden, amik vagyunk, egyszer csak bezárják egy kis urnába és lerakják a föld alá. Egyszerűen abszurd ez a történet. Rossz érzéssel tölt el, hogy egy temetésen már nem az az ember van ott, akit valaha megismertünk” – fogalmazott Bodrogi.

„Csak reménykedni merek abban, hogy fennmarad Péter hagyatéka és még milliók fognak emlékezni arra, hogy ki is volt ő valójában. Egy barát. Nekem nem csak pályatársam, munkatársam volt. Együtt vadásztunk és nagyon értékes ember volt. Ami gyötrelmes ebben az egészben, hogy mindegy ki fog rá emlékezni, vagy kire milyen hatással lesz, sajnos ő már nem lesz köztünk és semmit nem fog megtapasztalni a hagyatékából. És valahol ez a legborzasztóbb… Pénteken nemcsak egy kincset, de egy barátot is el kell temetnünk” – tette hozzá bánatával viaskodva a nemzet színésze.