A főbb szerepekben Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté és Kardffy Aisha látható.

Szulák Andrea játssza Rebekát, Maila (Haraszti Elvira) és Lévi (Krényi Miklós Máté) anyját Fotó:Pesti Broadway Alapítvány

 

Szulák Andrea és Módri Györgyi felváltva olvasta Rebekát

„Csodálatos csapattal készül ez a nem mindennapi musical, ami nagy összjátékot követel Ilyenkor úgy érezzük, bővült a társulatunk és akik vendégként érkeznek hozzánk, kicsit a Veszprémi Petőfi Színház tagjai lesznek. Jókedvet, jó hangulatot és jó munkát kívánok az egész próbafolyamathoz!” – nyitotta meg az olvasópróbát, Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzsere, akinek jókívánságai azonnal valóra is váltak, mivel már az első olvasópróba is frenetikusra sikeredett – köszönhetően a vendégművészek (köztük Haraszti Elvira és Horváth Dániel) mellett a Veszprémi Petőfi Színház olyan kiváló művészeinek, mint Keller Márton, Módri Györgyi, Keresztes Gábor, Gaál Attila Csaba vagy Máté P. Gábor. A színészek minden dal után egymást is megtapsolták. Külön érdekesség volt, hogy a kettős szereposztásban életre kelő Rebekának, Lévi édesanyjának a szövegét az első felvonásban Szulák Andrea, a másodikban pedig Módri Györgyi olvasta.

Máté P. Gábor ismert veszprémi karakterszínész, ő számos szereplőt megformál. Mellette Módri Györgyi, akit Rebeka szerepében láthatunk majd Fotó:Pesti Broadway Alapítvány

„A színház nem történelemkönyv”

A darab rendezője, Kerényi Miklós Gábor szerint ez valóban a világsiker musicalje lesz.

„Nagy köszönettel tartozunk a Veszprémi Petőfi Színháznak, hogy ez az előadás, ilyen kooprodukcióban létrejöhet. A színház se nem történelemkönyv, se nem irodalmi esszé. A színháznak akkor van értelme, ha a mai pillanatról szól az előadás, ha van jelentése itt és most. Azt gondolom, ez az ősbemutató helytáll a jelenkorban: megmutatja, hogy milyen nehéz az újrakezdés, mennyire fontos az, hogy az ember ismeretlen közegekben meg tudja tartani saját magát, mégis újra tudja kezdeni az életét„ – mondta az olvasópróbán Kero.

A renező, KERO és a zeneszerző, Fegya Fotó:Pesti Broadway Alapítvány

A Pesti Broadway Alapítvány és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciójában készülő darab főbb szerepeiben Szabó P. Szilveszter, Szulák Andrea/Módri Györgyi, Kerényi Miklós Máté, Kardffy Aisha, Haraszti Elvira, Horváth Dániel, Cservenák Vilmos, Keresztes Gábor, Gaál Attila Csaba, Máté P. Gábor és Keller Márton láthatók.

Csodálatos csapattal készül ez a nem mindennapi musical Fotó:Pesti Broadway Alapítvány

A darabról

A musicalt a farmerkirály, Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette. A történet valahol ott kezdődik, ahol a Hegedűs a háztetőn véget ér, s ezen belül Lévi (Lőb) Strauss kalandos életét, karrierjét, a farmernadrág, a blue jeans születését meséli el. A Lévi Story zenei érdekessége, hogy a zeneszerző, Jávori Fegya természetesen nem tért el Budapest Klezmer Band védjegyévé vált zenei stílustól, de a musicalben van country, müncheni sördal, valamint mai jellegű musicalszám ugyanúgy, mint orosz-német népzenei alapokból felépített kettős-, vagy kisebb kórus. A Lévi Story hódító útját a Siófoki Szabadtéri Színpadon kezdi július 15. és 16-án. Az előadásra a jegyértékesítés már megkezdődött a broadwayticket.jegy.hu oldalon. További jó hír, hogy augusztus 26- 27-én Fertőrákoson láthatják a nézők, és ősszel érkezik a Veszprémi Petőfi Színház színpadára.

Nem csak a magánéletben, de a színpadon is szuper páros Kerényi Miklós Máté és Kardffy Aisha, aki Hannát játssza. És Haimot. Fotó:Pesti Broadway Alapítvány

Az olvasópróbán a művészek megtapsolták egymást. Szabó P. Szilveszter és Szulák Andrea is örömmel tapsolt a kollégáknak.