Bagi Iván, Aranyosi Péterrel – aki nem mellesleg volt történelem szakos tanár – március 15-éhez köthető, kevésbé ismert, meghökkentő és humoros eseményeket, eseteket mutat be a Sétaforradalom című produkcióban.

Aranyosi Péter és Bagi Iván/Fotó: Bors

Fontos, hogy március 15-éről kicsit fiatalosabban, lazábban, akár még egy kis humort is becsempészve tudjunk beszélni. Aranyosi Pétert egy rendkívül jó humoristának tartom, és a javaslatomra rá esett a választásunk. Azért kapta a „Sétaforradalom” címet a produkció, mert végigjárjuk azokat az eseményeket, amelyek március 15-én történtek. Rengeteg, sokak számára nem ismert mozzanata van ennek a napnak, amelyet igyekszünk színessé tenni a fiatalok számára. Fontos, hogy a történelmi identitás ne sikkadjon el, főleg a fiatalok körében. Szeretnék, hogy a videónkkal minél több embert el tudjunk érni – mondta Bagi Iván a Borsnak, majd hozzátette, a forgatás nagyon jó hangulatban telt.

Egy teljes napon át dolgoztunk, rengeteget nevettünk, jól éreztük magunkat, meg volt Péter és köztem a kémia. A videó március 15-én a videán lesz látható, és természetesen a közösségi oldalamra is kiteszem, Péter is így fog tenni – mesélte a humorista, majd Aranyosi Péter vette át a szót.

A séta alkalmával a szabadságharc legfontosabb kultikus helyszíneit látogatják meg a városban /Fotó: Bors

– Idén a fiammal pont március 15-éről tanultunk, felfrissítettem kissé az emlékeimet. Picit próbáltam komolyan venni ezt a feladatot, hiszen a könnyű információ átadás a lényege ennek a produkciónak. Mint komoly történelemtanár, a végeredményre egy komoly háromnegyedet tudnék adni – mondta a tőle megszokott humorral Péter.

– Az az igazság, túl sok időm van mostanában, hiszen egyáltalán nincsenek fellépéseim, szívesen vállaltam a felkérést. Jól éreztem magam, egy fiatal, lelkes csapattal dolgozhattam együtt a legmodernebb felszerelésekkel kiegészülve. Annyit ígérhetek, látványos lesz a végeredmény, és még az sem kizárt, hogy a nagy ünnepeinket a jövőben is feldolgozzuk.