RETRO RÁDIÓ

Ki nem találnád! Emiatt kapott meghívást Budapestre Katalin hercegné





Kate Middleton a meghívót a Magyar Rögbi Szövetségtől kapta. Ugyanis Budapesten rendezik a rögbi Trophy Európa Bajnokságot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.11.
sportesemény

Katalin hercegnét maga II. Erzsébet brit királynő bízta meg a sport népszerűsítésével. A királyi család tagja, amellett, hogy sportos és három gyermekes anyuka, február óta védnöke az Egyesült Királyság rögbi szövetségének is.

Katalin hercegné megkapta a meghívót a budapesti rögbi Európa bajnokságra Fotó: AFP

Korábban egy videót is közzétett, amelyben megcsillogtatta, hogyan is bánik a tojáslabdával.

Könnyen lehet, hogy a hercegné jövő héten Magyarországon követheti a sportág kontinenstornáját - írja a Bors. „A Magyar Rögbi Szövetség levélben meghívta Budapestre Kate Middletont is” – nyilatkozta a lapnak Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

„Egyelőre nem kaptunk választ az invitálásra. A rögbi nem csak a királyi családban népszerű sport. Közel két és fél millióan játsszák a szigetországban ezt a játékot. Amikor az angolszász turisták a magyar fővárosba jönnek, gyakran látogatnak el a Budapest Rugby Centerbe, hogy megnézzék a walesi származású Gareth Lloyd által vezetett magyar csapat mérkőzéseit. A hazai klubokban egyébként is sok Magyarországon dolgozó külföldi játszik, köztük sok az olasz, francia, ír és amerikai, de a diplomáciai testületek tagjai is előszeretettel csatlakoznak egy-egy jótékonysági mérkőzéshez. Az Eb-re most meghívtuk Ganxsta Zolee-t is, akit arra szeretnénk kérni, hogy segítsen még népszerűbbe tenni itthon is ezt a sportot. A rocksztárok közül nem ő az egyetlen, aki szereti a rögbit. Bob Geldof, a híres Live Aid koncert szervezője és Bono, a U2 énekese is gyakorta biztatja kedvenc rögbi csapatát” - mondta a szervezet elnöke.

Magyarországon rendezik a rögbi Európa bajnokságot Fotó: Nemzeti Sport

A királyi család már járt Magyarországon többször is

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő 1973-ban például a Bábolnai és a Dióspusztai Állami Gazdaságokat tekintette meg, ahol lovasbemutatókon is részt vettek. Később pedig az 1984-ben Szilvásváradon megrendezett 7. négyesfogathajtó világbajnokság vendége volt a királyi pár. Majd 1993-ban ellátogattak Bugacra és Kecskemétre is.

A Kincsem Parkban rendezik az Eb-t

A Magyar Rögbi Szövetség 2022. június 17-19 között a Budapest Rugby Centerben rendezi meg a kontinens legnagyobb versenyét a 24 csapatos Rugby Europe 7’s Trophy Európa-bajnokságot. Az EB első fordulóját június 12-13-án rendezik Zágrábban, majd öt nappal később a Budapesten folytatódik és zárul a verseny a Kincsem Parkban. A jegyvásárlásról további információ a szövetség honlapján.





Ezeket olvastad már?
Kínos: Hilda magas labdát dobott Lacinak

Kínos: Hilda magas labdát dobott Lacinak

Bármikor megérkezhet a TV2 sztárjának második lánya

Bármikor megérkezhet a TV2 sztárjának második lánya

Se bugyi, se más: anyaszült meztelenül fotózták a csinos modellt

Se bugyi, se más: anyaszült meztelenül fotózták a csinos modellt

Schoblocher Barbara hullámvasútra készül, berobban az év bulija

Schoblocher Barbara hullámvasútra készül, berobban az év bulija

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás