Évtizedeken át minden a legnagyobb rendben volt, szeretetben nevelték két kislányukat, miközben a férj nevét viselő úszóiskolájában százszámra tanultak meg úszni a gyerekek.

Keresve sem lehetett volna találni olyan összeillő párost, mint amilyet a négyszeres olimpiai bajnok úszófenomén és gyönyörű felesége, a színésznőként is sikeres Jónás Rita alkotott. Őt a tévéből is ismerhetjük, már tinikorában vezette az emlékezetes Tízen Túliak Társasága című műsort a Magyar Televízióban, majd öt évig az RTL Klub Kölyökklubját. Két gyönyörű kislány is gyümölcse a házasságnak, az anyukánál elsőbbséget is élvezett a család: feladta korábbi karrierjét a lányok nevelésért.

A házaspár kétlaki életet élt, az év egyik felében Floridában tartózkodtak, másik részében Budapesten. Darnyit úszóiskolája is ideköti, gyakran látják az uszodák környékén és itt-ott a városban, de felesége sosincs mellette. Senki sem érti, mi történhetett, az okokat csak találgatni lehet.

„Jónás Ritát régóta nem láttuk” – mondta az egyik szülő, aki több gyerekét is évek óta a Darnyi úszósuliba hordja. – „Én úgy tudom, a tengerentúlon maradt a gyerekeikkel.”

A feleség, Jónás Rita színésznő-műsorvezető a hírek szerint Floridában él

A feleség, Jónás Rita színésznő-műsorvezető a hírek szerint Floridában él (Fotó: )

A bajnok új párra talált, már gyerekük is született

Feltűnő az is, hogy az úszófenomén az elmúlt hónapokban a korábbinál több időt tölt Budapesten. A Bors egyik olvasója Óbudán, egy csendes kis utcában figyelt fel rá. Rendszeresen, minden alkalommal ugyanabba a házba tér be délután, este, majd távozik onnan reggelente. Olykor látni egy kismamát is, aki egy pici gyermekkel jön ki a kertkapun, babakocsit tologat. A környékbeliek előtt nem titok: a bajnok új párra lelt. Egy csinos lánnyal él együtt, a babának ő az édesanyja, Tamás pedig az édesapja.

Rita rabolta el Darnyi Tamás szívét, szerelmük gyümölcse egy közös kisbaba lett

Rita rabolta el Darnyi Tamás szívét, szerelmük gyümölcse egy közös kisbaba lett (Fotó: Koncz György/Nemzeti Sport)

Természetesen a Bors megkereste Darnyit Tamást, arra kérte, nyilatkozzon nekik. Az egyébként is nagyon zárkózott úszólegenda nem kívánt beszélni. Ez persze cseppet sem lepett meg senkit, ugyanis mindig kerülte a sajtót, még fényes pályafutása során sem adott interjút újság­íróknak. A jelek szerint ebben semmi sem változott az évek alatt.

Az óbudai kis utcában Darnyi Tamás éppen a hölgy autójába száll be

Az óbudai kis utcában Darnyi Tamás éppen a hölgy autójába száll be (Fotó: Bors)

Az uszoda világa azonban csepegtet némi információt. A pár egyik ismerőse megerősítette, hogy bizony Tamás és Rita – az új asszonynak is ez a keresztneve – már egy párt alkot. Többen úgy tudják, nem is annyira új keletű a kapcsolat, úgy hírlik, már évek óta tarthat a szerelem. Úszóberkekben az is közismert, hogy a hölgy is sportoló, még válogatott is volt, jelenleg egy szakosztályt vezet, emellett csecsemőket és kisgyerekeket szoktat a vízhez, tanít úszni. Talán az úszás hozta közel egymáshoz a szerelmeseket.

A hölgy egyébként a közösségi oldalán nem igazán titkolja Tamás iránt táplált érzelmeit. Például az úszószövetség Darnyit méltató bejegyzésére egy piros szívecskével és egy mosolygós kis szmájlival reagált.

Akik ismerik, azt mondják, nagyon boldog.