A meccs lefújását követően Simone Rossi, a mester fia nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a benne kavargó érzelmekről.

„Próbálom, de nem tudom szavakba önteni, mit érzek mostˮ – mondta a lapnak a 28 esztendős Simone – „A portugálok elleni teljesítmény is lenyűgöző volt, de amit a franciák ellen mutatott a csapat, az hihetetlen! Amikor Fiola Attila gólt lőtt, legalább annyira boldog voltam, mint amikor Szoboszlai Dominik betalált Izland kapujába. Nem szégyellem, sírtam. A meccs után olyan érzések kavarogtak bennem, mint még soha.

Az Eb ideje alatt csak nehezen tudják tartani a kapcsolatot édesapjukkal, ugyanis a külvilágtól elzárva edzenek és alszanak együtt a válogatott játékosai, illetve a stáb, hogy minél jobban kizárják a koronavírus-fertőzés esélyét.

Nagyon, de nagyon büszke vagyok a magyar válogatottra, a magyar szurkolókra, no és az édesapámra. Már csak egy kívánságom van, ami az utolsó csoporttalálkozóval kapcsolatos, de azt megtartom magamnak… De egyvalamit mondhatok még szívből: hajrá, magyarok!” – nyilatkozta a lapnak a fiatal vízilabdázó.

Balról a második Gaia, Marco Rossi lánya, középen a fia, Simone Rossi, a jobb oldalon pedig a tréner felesége, Mariella (Fotó: Nemzeti Sport)