Mága Zoltán három pici Covid-árváért muzsikált: Kiskunlacházán tartott szeretetkoncertet





„Árván maradt gyermekekért szólalt meg a hegedűm” – írta a hegedűvirtuóz közösségi oldalára kitett bejegyzésében, ahol számos képpel számolt be a megható eseményről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.01.
jótékonyság

„Idén advent első vasárnapja és a hanuka első ünnepnapja egy napra esett, így a keresztény és izraelita vallás hagyományát megtartva kettős ünnepnap keretében rendezhettük meg szeretetkoncertünket Kiskunlacházán, a Szent Mihály-templomban, segítséget nyújtva három olyan pici gyermeknek, akik a közelmúltban a koronavírus-fertőzés következtében veszítették el édesapjukat.

Mint már oly sok éve, advent időszakában több jótékonysági koncertet is tartok az ország különböző településein, felhívva a figyelmet a felebaráti szeretet, és a rászorulók megsegítésének fontosságára. Amerikából hazatérve, advent első vasárnapján Kiskunlacházán tartottunk jótékonysági koncertet, hogy a városban élő, félárván maradt 2, 4 és 6 éves gyermekeknek adhassunk segítséget. A karitatív koncert adománya mellett a rendezvény fővédnökével, Budai Gyula országgyűlési képviselővel külön támogatást, segítséget is adtunk az édesapa nélkül maradt kisgyermekeknek.

A zsúfolásig megtelt katolikus templomban nemcsak az adventi koszorú első gyertyáját, hanem a nyolcnapos zsidó ünnep első gyertya lángját is meggyújtottuk, bizonyítva, hogy a jóakaratú, istenhívő emberek származástól és vallási felekezetüktől függetlenül békességben és szeretetben ünnepelnek. Szeretetkoncertünkön, amelyben sztárvendégként közreműködött Berkes Gabriella színész-énekes, egyházi és vallásos darabok, magyar és zsidó dalok hangzottak el, megtöltve a templomot és az emberek szívét és lelkét szeretettel.

A meghitt, boldog találkozásunk örömére, karácsonyra készülődve, idén is külön megajándékoztam a koncerten részt vett gyermekeket, és az adventi koncertünk végén a közönség minden tagja kapott ajándékba egy Best of CD-t, majd forró teával és pogácsával kínáltuk őket. A jótékonysági rendezvény legidősebb résztvevőjét, egy 86 éves urat díszvendégként meghívtam a 2022. január elsején a Papp László Budapest Sportarénában rendezendő Budapesti Újévi Koncertünkre.

A hagyományt megtartva és folytatva, advent időszakában így készülünk a kereszténység nagy ünnepére, karácsonyra. Az adventi jótékonysági koncertsorozat december 11-én Baján, a katolikus templomban folytatódik.

Szeretettel és békességgel üdvözlök mindenkit, Isten áldja Önöket!” – írta bejegyzésében.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás