A két startup közlése szerint a hollywoodi sztár részesedést vásárolt az Aleph Farm izraeli és a Mosa Meat holland cégben, amelyek marhahúst állítanak elő tehenek sejtjeiből az állatok leölése nélkül.

 Leonardo DiCaprio

A színész laborhúst készítő vállalkozásokat támogat (Fotó: Getty Images)

Leonardo DiCaprio tanácsadóként is részt vesz a vállalkozások munkájában

A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszer-ellátó rendszer megváltoztatása. A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit” – fejtette ki DiCaprio.

A színész régóta foglalkozik a környezet- és klímavédelem kérdéseivel és problémáival. A kaliforniai Beyond Meat nevű vállalkozásba is befektetett már, amely növényi eredetű hamburgereket és kolbászokat készít.

A világ húsfogyasztása a klímaváltozás egyik katalizátora elsősorban a tömeges állattartás hatalmas területigénye és az ehhez kapcsolódó káros anyagok, köztük a metán kibocsátása miatt. A mesterséges úton, laborban előállított, úgynevezett in vitro hús az ezzel foglalkozók szerint orvosolhatja a problémát.