Elkeserítő döntéséről vallott a 88 éves Sir Michael Caine: valószínűleg a most bemutatásra kerülő Best Sellers című filmben láthattuk őt utoljára a vásznon.

Mint elárulta, egyre inkább érzi a korát, ami lassacskán akadályozza a munkában, elsősorban a mozgásban, továbbá úgy érzi, nem nagyon írnak olyan fontos szerepeket, amelyek egy 88 éves férfinek szólnának – írja a Daily Mail.

 

(Photo by Michal Cizek / AFP)

Caine 1953-ban kezdte meg színészi pályafutását, de az elmúlt két évben nem forgatott a gerincproblémái miatt, amelyek elsősorban a lábára hatnak ki, így egyre nehezebben tud mozogni.

A rajongóinak azonban némi vigasszal is szolgált: igaz, hogy színészként valószínűleg többet nem vállal munkát, azonban nem tervez teljesen visszavonulni, íróként továbbra is találkozhatnak vele a kedvelői.

Caine már két memoárt is írt, és elárulta, így, hogy több ideje marad az írással foglalkozni, újabb könyv megjelentetését fontolgatja. Az írói életben az is vonzza, hogy míg színészként reggel hatkor kellett kelnie, hogy beérjen a stúdióba, íróként nem lesz ilyen szigorú menterendhez kötve, nyugodtan lustálkodhat reggelente az ágyában.