Január 4-én két ismert magyar borász a Jackfall Bormanufaktúra lelke, Burger Ottília és Jandrasics Gábor halt meg az 58-as főút pécsudvardi elágazásánál történt közúti balesetben. A police.hu akkor arról írt, hogy egy Siklós irányából Pécs felé haladó személygépkocsi ütközött össze a vele szemben közlekedő, és balra kanyarodni akaró teherautóval. Az elhunytak nevét munkahelyük, a Jackfall Bormanufaktúra hozta nyilvánosságra, amikor a cég közösségi oldalán tudatták, hogy ők vesztették életüket a balesetben.

Mivel a két borász nemcsak a minőségi borokért, de a kiváló zenékért is rajongott, így több előadóval ápoltak jó kapcsolatot. Mint ahogy arról a Metropol is beszámolt, haláluk után érzelmes posztban búcsúzott tőlük Tóth Vera énekesnő. Most pedig a január 20-án születésnapját ünneplő Ottíliára emlékezett egy bejegyzéssel, a velük szintén barátságban állt magyar zenész, Takács Vilmos, művésznevén Vilkó.

Drága Oti!

Tudom, hogy már nem lesz módunk koccintani a szülinapod alkalmából, mert elköltöztél egy nagyon békés helyre, de remélem, hogy odafent is vannak finom borok, finom torták, úgyhogy ünnepelj, ahogy csak bírsz!

Puszik” – posztolta a zenész a szomorú szavakat.