Képtelen újrakezdeni az életét felesége nélkül a 79 éves színész, aki mindent érintetlenül hagyott közös otthonukban, s akit kis unokája éltet a legjobban, akiben Juditot látja

Örök szerelem

A szeretteink elvesztése olyan seb, ami sosem tud begyógyulni igazán, s a legnehezebb feladat ilyenkor folytatni, újratervezni az életünket. Körtvélyessy Zsolt negyvenöt együtt töltött év után maradt egyedül, imádott felesége, Egerszegi Judit nélkül, ami még most, három hónap után is felfoghatatlan tragédia és fájdalom számára. A színész képtelen napirendre térni afelett, hogy neje nincs többé vele, fájdalmáról pedig őszintén mesélt a Borsnak.

„Mélyen hívő emberként tudom, hogy Judit nem lehet máshol, csakis a mennyországban, de ma sem tudom felfogni, hogy elment. Nagyon odafigyelt az egészségére, sportolt, ő inspirált engem is a mozgásra, de elkapta a koronavírust… Balerinaként kezdte, artista lett, később színész. Hihetetlen, nem tudom magamban helyretenni, hogy pont ő…” – csuklott el a hangja a gyászoló színésznek, aki szinte mindent érintetlenül hagyott a közös otthonukban a tragédia után.

Egyelőre marad minden ugyanúgy, ahogy a felségem hagyta. Nem nyúltam semmihez. A közös ágyunkban alszom, s az urnája is ott van velem a szobában. Ez megnyugvást ad…”

Felesége hamvai és személyes tárgyai mellett pedig van még valami, ami Körtvélyessy háborgó lelkében olykor békét tud teremteni. Ő nem más, mint egyszem, öt hónapos kisunokája, akinek tavaly szeptemberi világra jövetelét még a nagymama is megérte.

Lili segít

Imádok Lilivel lenni, ő egy igazi angyal. Kéthetente a lányoméknál vagyok, és minden percet kihasználok az unokámmal. Lilike egy csoda, akiben sokszor látom a nejemet. Gyönyörű, tiszta szívű kislány.”

A 79 éves színész a Borsnak azt is elmondta, hogy bár családja és a színpad élteti, egy része Judittal halt, hiszen valami lezárult az életében.

„A párkapcsolat a nejem halálával nálam egy lezárt dolog. Már nem tudnék új életet kezdeni egy másik nő oldalán. Képtelen lennék rá, nem menne! Nekem a feleségem, a gyermekem édesanyja volt társam, és ez örökre így is marad” – szögezte le a színész, akinek mostanában csőstül jött a baj, s mint tudott, nemrégiben ki is rabolták.

A lap a betörésről, s az ügy jelenlegi állásáról is faggatta Körtvélyessyt, akinek bár többszáz­ezres a kára, úgy érzi, már nincs ereje ezzel foglalkozni.

„Őszintén megmondom, nem nagy megrázkódtatás ez a lopás. A nejem hiánya mindent elnyom, valahogy ezek az anyagi dolgok már nem tudnak megmozgatni. Nem beszélve arról, hogy kicsivel korábban is pórul jártam: majd félmillióval rövidítettek meg. Bár a tolvaj meglett, aki az autómból lopott, de a pénzemet azóta sem láttam. Elengedtem ezt az egészet…” – tette hozzá csalódottan Körtvélyessy, akinek családja szeretete mellett a színház, a játék és a közönség ad reményt a „túlélésre”.