Szívszaggató, még a család sem lehet ott Körtvélyessy Zsolt testvérének temetésén





Tragédia tragédiát követ a színész elmúlt évében, legutóbb öccsét veszítette el, akit csupán hárman kísérhetnek utolsó útjára.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.27.
búcsú

Koronavírus következtében, húsvétkor veszítette el öccsét Körtvélyessy Zsolt. A színművész úgy érzi, csak a temetés után enyhülhet fájdalma.

Csupán hárman lesznek a temetésen

Csaba (balra) temetésére készül Zsolt

– Sajnos a sógornőm is elkapta a koronavírust, így a temetést csak a felépülése után tudta elintézni. Most már megvan az időpont, május 10-én veszünk végső búcsút az öcsémtől, Csabától itt, a fővárosban, ahol élt – mondta a Borsnak a gyászoló színész. – Mindössze hárman fogjuk körülállni a sírt, a sógornőm, a lányuk és jómagam. Felvidéki származású vagyok, a rokonok egy része ott él, sokan sajnos már nincsenek közöttünk, nem sokan maradtunk. Új-Zélandon, Ausztráliában is vannak családtagjaim, szétszéledtünk a nagyvilágban. Az öcsém felesége is szeretne elköszönni Csabától, ahogy én édes Juditkámtól. Rövid időn belül ez már a sokadik temetés, mert a napokban Kecskeméten a 46 éves karmester kollégámtól vettünk végső búcsút.

Hálás vagyok a jóistennek, hogy ilyen klassz gyermekem van

A veszteségeit még nem tudta feldolgozni, de a megtört művész szerencsére nincs egyedül a gyászában.

Körtvélyessy Zsolt és támasza, Kinga (Fotó: DFP)

– A lányom, Kinga és az unokám, Lili a legfőbb támaszom, gyakorlatilag ők tartanak életben. Hálás vagyok a jóistennek, hogy ilyen klassz gyermekem van. Rengeteget törődik velem, és minden találkozás után egy kis időre feltöltődöm. Naponta beszélek velük és a sógornőmmel is, aki borzalmasan összetört. Próbálom tartani a lelket benne, hiszen csakúgy, mint én is a feleségemmel, több mint negyven éven át éltek együtt a testvéremmel. Nekem is fáj az öcsém elvesztése, hiszen rendkívül közel állt hozzám – mesélte lapunknak.

Körtvélyessy Zsolt decemberben temette el szintén koronavírusban elhunyt feleségét, ideje nagy részét otthon tölti, ahol a közös emlékek veszik körül.

– Nehéz elterelni a gondolataimat az elmúlt hónapok veszteségeiről. Itt minden rá emlékeztet, együtt rendeztük be az otthonunkat, mindketten nagyon szerettük. Rendezgetem a lakásban az emlékeimet, nemcsak tárgyakat, hanem gondolatokat is. A hamvai is itt vannak velem. Erős ember vagyok, ezt is túlélem, talán a temetés után tudom kellőképpen kezelni a fájdalmat. Azt mondják, az idő elteltével jobb lesz. Megpróbálok minden rosszat elengedni az életemből. Már az sem érdekel, hogy betörtek hozzám. Gyűjtöttem a régiségeket, értékes tárgyakat vittek el, de hiszem, hogy valamivel a jóisten megbünteti őket. Azóta riasztóberendezést szereltettem fel, sokkal nyugodtabb vagyok. Ha el kell mennem hazulról, mindig bekapcsolom, és ha bármilyen gond lenne, öt perc alatt kiérkezik a biztonsági szolgálat – mesélte Zsolt, majd hozzátette, hogyan készül a színház újranyitására.

– A kertet kicsit elhanyagoltam, tervezem, hogy azt is rendbehozom. Nagyon szeretek kint a hintafotelben ücsörögni, és az új szenvedélyemnek, a pipázásnak hódolni. A napokban két-három verset tanultam meg, készülők az előadóestemre, amit nagy magyar versekből állítottam össze. Talán a színházak is hamarosan kinyitnak, várom, hogy újra találkozzak a barátokkal, a kollégákkal, mert az ott töltött idő jótékony hatással lesz rám.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás