Legyűrte a koronavírus a fiatal sportolót, aki hosszabb időn át küzdött a fertőzéssel, azonban novemberben már fulladásos roham miatt kórházba kellett szállítani.

A vizsgálatok után derült ki, a Covid megtámadta a tüdejét, előbb tüdőgyulladást, majd tüdőembóliát kapott.

A családja – amely szintén elkapta a vírust – nagyon megijedt, amikor a férfi kórházba került, de bízott abban, hogy a magyar bajnok amerikaifocista ebből is feláll majd. Sajnos tévedtek: november 9-én Petya keringése összeomlott, és hiába próbálták újraéleszteni az orvosok, nem tudtak rajta segíteniírja a Blikk.

A lap beszámolójából kiderül az elhunyt sportoló édesanyjának már egy dermesztő tragédiát fel kellett dolgoznia az elmúlt években. Három esztendővel ezelőtt elvesztette már egy gyermekét. A tragédiát a mai napig sem dolgozta fel, erre jött most az újabb fájdalmas csapás.

A hazai amerikaifutball legismertebb képviselője, Árpa Attila is megrendülve értesült Peppe haláláról.

„Egy kiváló sportembert veszítettünk el, őszinte részvétemet fejezem ki a családjának. Nagyon fontosnak tartom, hogy a járvány miatt most a védekezésre helyezzük a legfőbb hangsúlyt, ezért szövetségünk vezetősége úgy döntött, hogy felfüggeszti a bajnokságot, sőt, bizonytalan ideig edzések sem lesznek – mondta a Blikknek Árpa Attila.