Békülékeny kísérletnek is tűnhet Harry és Meghan legújabb húzása: a Kaliforniában élő pár azt tervezi, hogy amint a koronavírus miatt kialakult helyzet engedi, Archie-val és Lilibettel visszatérnek az Egyesült Királyságba, mert ott szeretnék megkereszteltetni a most 6 hetes kislányt – írja a Daily Mail.

 

(Photo by Tolga AKMEN / AFP)

A kiszivárgott hírek szerint Lilibetet a Windsor-palotában keresztelnék meg, akárcsak korábban a bátyját, és az eseményre a királynő is hivatalos lenne. Harry a keresztelő részleteit személyesen egyeztette a családjával, mikor hazautazott az édesanyja, Diana hercegnő tiszteletére készült szobor leleplezésére. A keresztelő időpontját viszont még nem tűzték ki, valószínűleg csak a járvány enyhülése után merik megkockáztatni az utat.

Ha Lilibet keresztelőjére valóban a Windsor-palotában fog sor kerülni, akkor ez lesz az első alkalom, mikor Meghan újra brit földre lép azóta, hogy látványosan szakított a királyi családdal. A kislány megkeresztelése viszont nagy fontossággal bír: ennek megtörténte után kaphatja csak meg a nyolcadik helyet a trónöröklési sorban, addig ugyanis nem lehet jogosult a koronára, semmilyen formában. A keresztelőt követően megelőzné a sorban II. Erzsébet második fiát, András herceget.