Király Viktor több karácsonyi jótékonysági rendezvényhez is csatlakozott, köztük az idén 15. alkalommal megrendezett MikulásGyárhoz.

– Egész évben szoktam adakozni, de az ünnepek közeledtével ez különösen fontossá válik. Jó érzés látni a rászoruló gyerekek arcán a mosolyt és örömöt, amikor kinyitják a csomagokat. A MikulásGyár pedig egy remek kezdeményezés. Természetesen Anitával mi is adakozunk majd. Tartós élelmiszereket viszünk, illetve valami személyeset is szeretnék adni. Van egy bőrkabátom egy királyjellel, amelyet sok fellépésemen viseltem már, azt is szeretném felajánlani – mondta korábban Viktor, akinek elfoglaltságai miatt nem sok ideje marad az ünnepi készülődésre.

Király Viktor számára halászlé nélkül nincs karácsony Fotó: Cser Dániel

A december elég húzós időszak nekünk, zenészeknek. Szó szerint csak beesem majd a karácsonyi vacsorára. Anitára marad az ünnepi készülődés, de ő ebben profi, és mindent ügyesen elintéz. A szentestét a szüleimnél fogjuk tölteni, 25-én pedig a párom családjához megyünk. Bár nem mindenhol szokás, mi adunk egymásnak ajándékot. Azután vacsorázunk. Mindkettőnk anyukája remekül főz, főleg halászlevet. Az a kedvencem, számomra anélkül nincs karácsony – mosolyodott el az éves énekes.

Viktor gyermekként Amerikában élt a családjával, az ünnepeket pedig az ottani szokások szerint töltötték. – Az amerikai hagyományok szerint 25-én a Mikulás hozza a fa alá az ajándékokat. Emlékszem, Lindával és Bennel (Király Viktor testvérei – a szerk.) alig bírtunk este elaludni, és már nagyon korán felkeltünk, hogy minél előbb kibonthassuk a csomagokat. Kekszet és tejet is készítettünk ki a Mikulásnak. A szüleink persze mindig meséltek arról, hogy itthon hogyan ünneplik a karácsonyt, így amikor húsz évvel ezelőtt hazaköltöztünk, nem volt számunkra idegen. Azóta pedig sokkal jobban szeretem a magyar karácsonyt.

Jövőre már házasként ünnepelnek?

Király Viktor májusban, Rómában kérte meg szerelme kezét. A pár egyelőre nem tudja, mikor mondják ki a boldogító igent.

– Nincs még konkrét dátum. Az is lehet, hogy nyáron lesz az esküvő, vagy egy évvel később – mondta sejtelmesen az énekes.