„Különös gondot fordítok a hajam ápolására, hiszen a hosszú haj a védjegyemmé vált. Az életmódomból adódóan sok különböző hatás éri: imádok úszni, napozni a tengerparton, a fotózásokhoz pedig rendszeresen vasalják és göndörítik” – mondja a jóga- és pilatesoktatóként is aktív műsorvezető, a Miss Hungary egykori dobogósa, aki alig változott az eltelt évek során.

Éppen ezért lényeges Geszler Dorottya számára, hogy haja egészséges, fényes és hidratált maradjon. Ami a külső ápolást illeti, elmondja: mindig használ balzsamot, hidratáló pakolást, míg belülről a vitaminok mellett kollagént tartja a csodaszép haj titkának. És mivel a fotózások alkalmával gyakran sminkelik, számára fontos szempont, hogy a fehérje a bőre feszességének megőrzésében is segít.

A vegán készítményeket részesítem előnyben, amelyek nem terhelik a bőrömet szintetikus összetevőkkel. A hidratálás és a célzott szérumok a napi rutinom részét képezi, hiszen a száraz bőrön a smink sem mutat jól. Rájöttem, ha egymás után, több rétegben viszem fel a tápláló készítményeket, az látványosan feltölti a bőrömet, míg belülről a kollagénnel támogatom” – teszi hozzá.

Akár a buszon ülve is bedobhatjuk

Ez a fehérje persze nem csupán a haj és a bőr, hanem a csontok és az ízületek egészségének megőrzésében is nagy szerepet játszik. Kiemelten fontos ez Dorottyának, aki – az ízületkímélő mozgásformák mellett – súlyzókat is használ, régebben pedig balett-táncosként terhelte a bokáját. Mivel azonban már 25 éve vegetáriánus, a kollagént nem viheti be húsfogyasztással a szervezetébe.

„Eleinte ez gondot okozott számomra, hiszen a kollagén általában por formájában elérhető. Nem mindig van lehetőség a port összekeverni a vízzel, és volt, hogy kellemetlennek találtam az ízét. Szerencsére azóta rátaláltam a kollagénkockára, így a kollagénfogyasztás már könnyű és praktikus, a hétköznapjaim részévé vált. Ráadásul nincs benne semmilyen adalékanyag” – mondja a műsorvezető.