A kétszeres Jászai Mari- és háromszoros Kossuth-díjas színészlegenda az ünnepekkor sem fogad majd vendégeket velemi otthonában, hiszen rá nézve különösen veszélyes lehet a koronavírus – írja a Ripost.

Családtagjai persze időnként meglátogatják, de ápolóján kívül senki nem lépi át a velemi ház küszöbét, csak az ablakon keresztül beszélgetnek a nemzet színészével.

November 23-án a a 85 születésnapján is az utcáról köszöntötte őt a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila és a társulat néhány tagja. Az elővigyázatosság természetesen az ünnepi időszakban is megmarad, így Törőcsik Mari ápolójával tölti majd a szentestét és telefonon beszél majd rokonai­val és persze a barátaival.

„Kialakult egy rutinunk, vagyis hogy kéthetente hívom Marit telefonon, és olyankor, ha ereje engedi, hosszan beszélgetünk. Minden érdekli, ami a színházzal kapcsolatos, és persze a humora is a régi. Az ünnepek alatt is hívni fogom, ahogyan a többi barátja is így tesz majd. Közben pedig abban reménykedem, hogy a jövő év első felében magunk mögött tudhatjuk ezt a vírushelyzetet, és személyesen is meglátogathatom őt. Karácsonykor is, ahogy mindig, mellette lesz a segítője, aki természetesen elkészíti az ünnepi menüt is” – árulta el a lapnak Jordán Tamás, aki úgy látja, hogy a legendás színésznő a lehetőségekhez képest jól viseli a karantén miatti helyzetet.

„Tiszteletreméltó az a méltóság, amivel ő képes kezelni a nehézségeket. Követi a koronavírus-helyzet alakulását, és nem panaszkodik most sem. Tanítani kéne azt a türelmet, amit ő képes mutatni…” – jelentette ki a nemzet színésze.