Kern András kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt 2020-ban. A Vígszínház társulata Az apa című előadásban nyújtott alakítását ismerte el. A népszerű magyar színészt nemrég az Infostart oldala kereste fel néhány kérdésével.

Többek között a koronavírus okozta változások is szóba kerültek és az is, hogyan változtatta meg ez a színész életét. Mint elárulta helyes döntésnek tartja, hogy bezárták a színházakat, de nem tud optimistán hozzáállni a jelenlegi helyzethez.

„Jó döntésnek tartom, hogy a színházak jelenleg zárva vannak.Remélem, hogy ez így is marad, amíg a vakcinák elkezdenek hatni, vagy ez a betegség el nem megy. A Vígszínház zárva van, az egész épületben csak egy portás ül. Semmi sem történik most ott. De februártól a Kabaré című darabban fogok próbálni” – árulta el Kern András. Majd szóba került, hogy egyre több a magyar gyártású tévés sorozatot gyártanak. Ezzel kapcsolatban elárulta, hogy hiányoznak neki a televíziós munkák, és maga is szívesen részt venne valamelyik produkcióban.

Kern András / Fotó: Ripost

„Kifejezetten hiányzik. Nagyon szeretem a televíziót, állandóan nézem. A környezetemben sokan vannak, akiknek nincs, de olyan is akad, aki a gyermekének sem engedi, hogy előtte üljön. Én viszont mindig tévépárti voltam. Akkor kezdődött az ismertségem, amikor 14 éves koromban szerepeltem a Ki mit tud?-ban. Megszerettem ezt a műfajt, a csinálását is: rengeteget játszottam, és egy időben rendeztem is. Szerettem benne lenni a tévében. Sajnálom, hogy ez most nincs így. Ez nem jó, ez baj. Nagy ismertséget és népszerűséget ad, és az „én időmben” ez hozzátartozott a színészethez” – mondta a magyar színész.