Szívszorító hírt kapott Katalin hercegé: 74 évesen elhunyt Christine Hill, aki szülésfelkészítőként segítette a cambridge-i hercegnét és Vilmost első gyermekük, György herceg születése előtt.

Fotó: Northfoto

A házaspár bizalmasaként tekintett Hillre, akit nyugat-londoni otthonában többször felkerestek tanácsért és útmutatásért. Ő maga is jó szívvel gondolta a királyi családra. Mint azt egy korábbi interjúban kifejtette, „lenyűgözőnek” tartotta a hercegnét, mindig áhítattal beszélt közvetlen és barátságos természetéről – írja az Elle. „Amit látsz, pontosan olyan a valóságban is” – fejtette ki akkor a szülésfelkészítő, aki Katalint és Vilmost nagyon erős csapatnak tartotta. Biztos volt benne, hogy a herceg minden lehetséges módon támogatja majd a feleségét a szülésnél.

A hercegné egyébként nehéznek írta le mindhárom várandósságát. Terhességei alatt rosszullétek gyötörték, a szülés pedig öröm volt, mert ennek a kellemetlen időszaknak a végét jelentette számára. Katalin egyébként fontos céljának tartja a nők egészségügyi helyzetének támogatását, gyakran fel is szólal a témában.

Arról is írtunk, hogy az általában kiegyensúlyozott Vilmos herceg is tud kifejezetten dühös lenni, amit egy lesifotósnak sikerült is kiprovokálnia.