Katalin hercegné és II. Erzsébet királynő másként közelíti meg az anyaság kérdését. Míg Vilmos felesége fontosnak tartja, hogy sok időt töltsön gyermekeivel és a lehető legjobban kivegye részét a nevelésükből, a királynő elsősorban a feladataira összpontosít.

Katalin hercegné családcentrikusabb, mint a királynő. A neveltetéséből fakad, hogy nehezen bízza más gondjaira gyermekeit Fotó: AFP

A két nőt életkorukat tekintve 56 év választja el egymástól, mégis a királyi család értékrendje szerinti legfontosabb tulajdonságokkal egyaránt rendelkeznek. Mindketten diszkrétek, hűségesek és egyikük sem hivalkodó. Amiben viszont nem hasonlítanak, az a gyermeknevelés módja – írja a People. Ez vélhetően azért alakult így, mert a királynőnek gyermekkorától kezdve szem előtt kellett tartania a királyi család elvárásait, apja hirtelen halálát követően pedig csak nőtt rajta a nyomás. Nem lehetett könnyű egyszerre betölteni a feleség, az anya és az uralkodó szerepét, így II. Erzsébet számára természetes volt, hogy a dadákra és a személyzetre támaszkodott gyermekei gondozását illetően. Előfordult, hogy hivatalos út miatt több napra is távol kellett maradnia gyermekeitől, ezzel szemben Vilmos és Katalin az ausztrál körútjukra magukkal vitték az akkor még csak egyéves György herceget.

Vélhetően ezen az ellentéten azért túl tudnak lépni, hisz remek kapcsolatteremtők, bárhol is jelennek meg, könnyedén belopják magukat az emberek szívébe.