Károly herceggel kapcsolatban segédje és ügyvédei cáfolták azokat az állításokat, hogy ő bármikor is Meghan Markle és Harry herceg gyerekének bőrszínéről beszélgetett volna feleségével, Kamilla hercegnével.

Korábban Meghan és Harry herceg az Oprah Winfrey-interjú során több kritikával is illették a királyi családot, például, hogy „valaki” közülük a születendő gyerekük bőrszínét találgatta, és azt, hogy milyen sötét lehet majd, amikor megszületik.

A polgárpukkasztó Oprah-interjú Fotó: Northfoto

Most egy új könyv jelent meg az Egyesült Államokban, amelyben egy beszélgetésrészletet írtak, amely állítólag Károly és Kamilla között történt meg.

„Kíváncsi vagyok, hogyan fognak kinézni a gyerekeik?” – szólt hozzá Károly feleségéhez reggeli közben. – „Nos, gyönyörűek, ebben biztos vagyok” – válaszolta neje.

Ekkor az állítás szerint a herceg halkabban hozzátette: „Úgy értem, mit gondolsz, milyen lehet majd a gyermekeik arcszíne?”

Az állítások Christopher Andersen Brothers And Wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan című amerikai könyvében szerepelnek. Károly herceg szóvivője azonnal reagált a vádakra: „Ez fikció, kitaláció, nem érdemes vele foglalkozni” – derült ki a The Sun cikke alapján.

A Károly herceg és Kamilla hercegné közötti beszélgetés állítólag csak fikció Fotó: MTI/AP/Clarence House

A királyi család bennfentesei szerint ugrasztották már a család jogi képviselőit, hogy intézkedjenek az ügy mihamarabbi tisztázásában. Közeli források aggodalmuknak adtak hangot, miszerint még ha meg is nyernék a helyreigazítási pert, akkor is szomorú, hogy egy hamis beszélgetés több könyvet ad el, mint az igazság. Közben pedig hatalmas károkat okoz Károly megítélésében.

A vádak azért is megbotránkoztatóak, mivel mostanában néhány eseményen Károly herceg képviselte a gyengélkedő II. Erzsébet királynőt, ez a botrány például a Barbadosra való utazására vetett árnyékot.