A Baptista Szeretetszolgálat országos Cipősdoboz-akciója 18. éve segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket karácsonyi ajándékdobozok gyűjtésével és a gyermekekhez való eljuttatásával (a tavalyi évben több mint 30 000 darabbal), boldogabbá téve számukra a karácsonyt. Sajnos sok esetben ez az egyetlen ajándék, ami a karácsonyfájuk alá kerül.

Ehhez járul most hozzá a Megafilm Produkció kincseivel, az El a kezekkel a Papámtól! című családi mozifilm főszereplőinek gyönyörű ruháival, az elismert jelmeztervező, Bárdosi Ibolya munkáival.

„Már régóta szerettem volna meséhez tervezni, ez volt az első! A mese, mint műfaj tág lehetőségeket adott a tervezésre, nem kötötte a kezem egyetlen korszak sem. Ismertem a szereplőket, így a ruháikat konkrétan rájuk tervezhettem. Az anyagok Olaszországból, Németországból és itthonról származnak, a ruhák hónapokig készültek egy külön erre a célra létrehozott jelmezbázison” – meséli Bárdosi Ibolya, tervező.

A Csobot Adél énekesnő által bájos és barátságos Eszter szerepében viselt menyasszonyi ruhával:

„Ezt a ruhát a 60-as évek rövid menyasszonyi ruhái ihlették, a kézzel ráapplikált rengeteg apró virág Eszter lágy nőiességét hangsúlyozza” – mondja Bárdosi Ibolya.

Csobot Adél – Eszter ruhája Fotó: Gálos Viktor

A Pálmai Anna színművésznő által a makulátlanul elegáns, ármányos és ízig-vérig elszánt Viola szerepében viselt különleges ruhával:

Viola sziluettjét az 50-es évek ruhái ihlették, modern elemekkel ötvözve. Az ő esetében kontrasztos anyagokat és színeket használtam, hegyes-szurkálódós karaktere a ruhái formavilágában is visszaköszön.”

Pálmai Anna – Viola ruhája Fotó: Gálos Viktor

A Gubás Gabi által a bölcs és tapasztalt Kamilla szerepében viselt látványos kosztümmel:

Kamilla megjelenése a XIX. század végét idézi, az ő ruháinál a sonkaujjból indultam ki.”

Gubás Gabi – Kamilla ruhája Fotó: Gálos Viktor

A Marczinka Bori által cserfes és bátor Dorka szerepében viselt ikonikus, egyedi ruhával:

Bori ruhatárát a pasztell színvilág és a játékos, kicsit futurisztikus formák határozzák meg.”

Dobó Kata kedves emlékét, a forgatáson használt csapót is felajánlotta az árverésre.

Dobó Kata csapóval Fotó: Dombóvári Tamás/Megafilm

Licitálj november 29. és december 31. között és szerezz magadnak örömet egy kivételes, gyűjtői darabbal, amivel egyúttal egy egész csapat kisgyereknek teheted szebbé az ünnepeit!

Licitálni a ruhákra Itt lehet.

Minden gyermeknek szüksége van a karácsony varázsára, örömteli pillanatokra, meglepetésre. Ez fokozottan igaz a szegénységben élő és a hátrányos helyzetű gyerekekre, akiknek csak nagyon kevés boldog pillanat jut. Mi ezeknek a gyerekeknek szeretnénk évről évre mosolyt csalni az arcára. Céljaink megvalósításához, még több gyermek ünnepének boldogabbá tételéhez kérem most a segítségét.

Az licit eredményét a Baptista Szeretetszolgálat kapja, melynek tevékenységéről tájékozódhat a honlapunkon: http://www.baptistasegely.hu vagy a http://ciposdoboz.hu weboldalon.

Mutatjuk a film hivatalos előzetesét: