Hosszas betegeskedés után hunyt el Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán február 6-án.

Jolika néni unokája személyesen nem lehetett jelen a temetésen, külföldön él édesanyjával. Nándi a nagypapája búcsúztatóján sem tudott részt venni, így levélben köszönt el, ahogyan most nagymamájától is.

A szívbemarkoló levelet Rózsahegyi Péter XVII. kerületi önkormányzati képviselő olvasta fel

Drága nagymama! Nagyon hiányzol, de tudom, már biztonságban vagy a papával és fentről vigyáztok ránk. Emlékszem, és nagyon köszönöm a törődést, amit kaptam tőled. Sajnálom, hogy nem tudtam veled lenni az utolsó időkben, de tudom, hogy a szeretetet nem a távolság határozza meg. Örülök, hogy augusztusban még láthattuk egymást és volt egy kis időnk örülni egymásnak. Mindig emlékezni fogok rád és a szívemben fogok emlékezni örökké! Sosem feledlek, szeretlek! Nándi” – írta az unoka, amiről a Ripost számolt be.

 

Méltatlan befejezés

Családjával szörnyű körülmények között éltek, romos családi házukban nem mindig volt fűtés és ennivaló sem mindig akadt. Imádott férje tragikus elvesztése is nagy csapást mért rá, és nem volt elég a gyász, azt is el kellett viselnie, hogy egy szem fia volt az, aki elvette Szilágyi István életét. Jolika egyedül maradt a házban, abban a tudatban, hogy férje a temetőben, fia, Péter a pszichiátrián, majd a börtönben van. Ennyi csapást elviselni nem könnyű, az asszony egészségi állapota napról napra romlott, míg végül tüdődaganattal diagnosztizálták és kórházba került.