Pénteken reggel megkezdődött a megölt Szilágyi István fiának a tárgyalása.

Az idén februárban elhunyt Humenyánszky Jolán vallomásának felolvasásával kezdődött a tárgyalás – tudta meg a Blikk.

„Peti éjszaka közénk feküdt, velünk aludt, ez gyakran megtörtént. Valamiért kiborult, szerintem magányos, nincs senkije. […] Régebben is volt, hogy bántotta Peti az apját, akkor ököllel ütötte. Börtönben is ült akkor, és azon felül is többször bántotta az apját. Nem tudom, miért gyűlöli az apját. A férjem engem is bántott, amikor fiatal volt, Petit is sokszor bántotta. A férjem egyszer úgy megütött, hogy kiszakadt a dobhártyám. Az orvos megkérdezte, hogy teszek-e feljelentést, de nem akartam. Peti látta, ahogy az apja engem bánt, talán ezért haragudott rá. Az is lehet, hogy tőle örökölte, hogy erőszakos lett. Szegény fiam többször öngyilkos is akart lenni. Kést fogva fenyegetőzött, hogy szíven szúrja magát. Gyógyszereket szedett, de ha nem váltotta ki őket, akkor ingerült lett” – idézi Jolika néni szavait a portál.

Sz. Péter ügyvédje korábban kérvényezte a zárt tárgyalást, védence mentális állapota és kegyeleti okok miatt, de a bíró végül júniusban elutasította ezt a lehetőséget.

Akkor Szilágyi István fia először azt közölte a bíróval, hogy nem kíván vallomást tenni, a bűnösségét pedig nem ismeri be. Majd egészen megdöbbentő dolgokat állított.

A vérengzést egy rejtélyes ember követhette el, aki negyedikként érkezett a házba” – jelentette ki a júniusi tárgyalásán a férfi.